Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Rákos lett a nagy leszoktató

2006.07.31. 13:25
A 73 éves, tüdőrákkal diagnosztizált Allen Carr 23 éve szokott le a cigiről, és azóta többmillió embernek segített saját módszerével megszabadulni szenvedélyüktől. A diagnózistól nem borult ki, szerinte 20 éve halott lenne, ha nem szokott volna le.

Tüdőrákot diagnosztizáltak Allen Carrnél, a dohányzásellenes küzdelem emblematikus figurájánál, aki többmillió embernek segített leszokni a dohányzásról.

A 73 éves brit 23 éve hagyta abba a cigizést, amikor napi száz szálat (5 dobozt) szívott el. Amikor sikerült leszoknia, kidolgozta az Easyway ("Rövid úton") nevű módszert, és a valaha könyvelőként dolgozó Carr, 1983-ban megnyitotta első leszoktató klinikáját.

Allen Carr több bestseller szerzője lett, jelenleg 30 országban 70 klinika segít a leszokásban, tavaly 45 ezer ember vette igénybe Carr módszerét.

A világ legboldogabb embere

"Mióta több mint 23 éve abbahagytam a dohányzást, a világ legboldogabb embere lettem, és még mindig így érzem magam" - nyilatkozta Carr a diagnózis után.


Allen Carr

A daganatról nem lehet megállapítani, hogy még a régi, dohányos időktől alakult ki, vagy pedig Carr leszokása után, mivel éveket töltött dohányfüstös szobákban, miközben bátorította sorstársait a leszokásra, monta Carr szóvivője.

"Abban egészen biztos, hogy ha nem hagyta volna abba, már 20 éve halott lenne. Jókedvű maradt, és úgy tekint emlékezetes életének erre az állapotára, mint egy remek lehetőségre, hogy módszere még elismertebb, még elérhetőbb legyen."

Az Easywayjel számos hírességnek is sikerült elnyomnia utolsó cigarettáját, a többi között a színész Anthony Hopkinsnek és a Virgin-alapító szórakoztatóipari mágusnak, Richard Bransonnek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?