Sára, Márió
2 °C
6 °C

Két mentős halt meg a 6-os úton

2006.08.02. 06:33
A megkülönböztető jelzést használó autó előzött, amikor frontálisan ütközött egy teherautóval, a mentő sofőrje és egy ápoló életét vesztette. Szombathely közelében egy veszélyes anyagot - felthetően forró bitument - szállító kamion rakománya került az útra, amikor egy másik kamionnal ütközött.

Két ember meghalt abban a balesetben, aminek során egy mentőautó ütközött egy teherautóval a 6-os főúton kedden késő este.

A mentő Dunaföldvár felé tartott egy szülő nőért. A megkülönböztető jelzést használó autó több gépjárművet előzött, amikor Baracs környékén a 82-es kilométerszelvénynél frontálisan karambolozott a teherautóval.

A mentőautó sofőrje és az ápoló életét vesztette. A teherautó vezetőjének nem esett bántódása. A 6-os főutat teljes szélességben lezárták, a forgalmat Baracs felé terelik el.

Kigyulladtak a karambolozó motorok

A 451-es úton Gátér közelében két motor, egy Simson és egy Yamaha ütközött össze kedd este. Mindkét motor kigyulladt, a Simson idős vezetője meghalt.

Kecskeméten egy kamion ütközött egy Trabanttal, ez utóbbi sofőrje súlyos sérülést szenvedett, mert járművét a kamion egy autóbusznak tolta, a Trabant összepréselődött.

Veszélyes anyag ömlött az útra Szombathely határában

Veszélyes anyagot szállító kamion szenvedett balesetet kedden éjszaka Szombathely határában a 86-os főúton, személyi sérülés nem történt.

"A veszélyes anyag összetételének meghatározásán a helyszínre érkezett veszélyhelyzeti felderítő csoport tagjai dolgoznak. Valamilyen forró anyagról, valószínűleg folyékony bitumenről van szó" - tájékoztatta az MTI-t a Vas megyei katasztrófavédelem.

A baleset 23 óra 30 perc körül egy vasúti átjáróban történt. Két kamion csúszott egymásba, feltehetően azért mert nem tartottak kellő követési távolságot.

Az M5-ösön egy kamion csúszott az árokba, festékből álló, veszélyes anyagnak számító rakománya az útra ömlött.