Szilárda
0 °C
6 °C

28 milliós adócsalással vádolják Matthäus feleségét

2006.08.02. 13:59
Adócsalással vádolják Lothar Matthäus feleségét Marijana Matthäust, tudta meg a Blikk. A feljelentést egy Bécsben élő szerb vállalkozó tette, aki szerint Matthäusné 110 millió forintért vásárolt Olaszországban ruhákat az ő számlájára, ám a Budapesten értékesített cikkek után nem fizetett adót.

A volt magyar szövetségi kapitány Szerbiából Magyarországra települt felesége Miroljub Jakovljevics vállalkozó állítása szerint cége uniós adószámát felhasználva importált nagy tételben, 400 ezer euróért (110 millió forintért) ruházati cikkeket, de 28 millió forintnyi adót nem fizette meg. A ruhák egy részét már Budapesten, a Kempinski hotel alsó szintjét található butikjában értékesítette.

Az ügyre az osztrák adóellenőrök derítettek fényt, amikor rutinvizsgálatot tartottak Miroljub Jakovljevics szerb származású vállalkozó MCS Group nevű cégénél, ahol 2000-ig Matthäus felesége, akkor még Marijana Kosztics néven divatszakértőként dolgozott.

Az osztrák adóellenőrök szerint az MCS Group 2000. és 2005. között 400 ezer eurót költött el Olaszországban, ám erről a cég vezetője nem tudott. Az üzletember ezért Bolognában tett feljelentést, és az olasz adóhatóság megállapította, hogy a ruhákat Marijana Kosztics néven rendelték meg. Jakovljevics szerint Matthäusné megjegyezte a cég adószámát, így tudott vásárolni, számolt be a Kurir c. belgrádi lap.

Az üzletember előbb megpróbált megállapodni Marijana Matthäusszal és az ügyben érintett kolléganőjével, hogy megtérítik az okozott kárt, ám miután Matthäus télen elszerződött Brazíliába, Matthäusék megfeledkeztek a dologról.

Bár a károsult férfi vádjait az olasz és a szerb adóhatóság is megerősítette, Marijana Matthäus tagad.

"Kínos a szörnyű vádakat kommentálni. Mögöttük egy szerb rosszakaróm áll, aki már számos pletyka terjesztésével megpróbált lejáratni. Szerencsére családom és Lothar nem hisz neki, kitartanak mellettem, én pedig az ügyet átadtam már egy neves ügyvédnek" - nyilatkozta Matthäusné.