Szilvia
5 °C
16 °C

Aprópénzzel akarta megszívatni a bíróságot

2005.08.03. 11:43
Egy férfi 12 ezer egypennyssel akarta 120 dolláros közúti bírságát megfizetni az Egyesült Államokban, de a bíró megváratta vele, míg megszámolják.

120 dolláros (körüleblül 24 ezer forintos) büntetését egycentesekben fizette ki egy közlekedési szabályszegésért elítélt amerikai férfi, de pechére a bíró megváratta vele, míg a bíróság megszámolja mind a 12 ezer pénzérmét.

Az észak-dakotai bíróságon John Zukowskinak azért kellett megjelennie, mert túl gyorsan hajtott. Azért, hogy kibabráljon a hatóságokkal, Zukowski egy aprópénzzel teli nagy kannával jelent meg a tárgyaláson.

A bíró azonban nem engedte magát megtréfálni, és utasította a férfit, addig nem hagyhatja el a tárgyalót, amíg a pénzt meg nem számolják. Végül nem a helyszínen kézzel, hanem egy közeli bankban pénzszámláló automatával számolták meg a 120 dollárt, néhány pennyt még vissza is kapott Zukowski.

"Ha az ember a rendőrökre dühös, miért a bírói adminisztráción tölti ki dühét?" - tette fel a kérdést újságíróknak a tárgyalás után John Pearson, Clay megyei bíró.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?