Menyhért, Mirjam
18 °C
33 °C

Aprópénzzel akarta megszívatni a bíróságot

2005.08.03. 11:43
Egy férfi 12 ezer egypennyssel akarta 120 dolláros közúti bírságát megfizetni az Egyesült Államokban, de a bíró megváratta vele, míg megszámolják.

120 dolláros (körüleblül 24 ezer forintos) büntetését egycentesekben fizette ki egy közlekedési szabályszegésért elítélt amerikai férfi, de pechére a bíró megváratta vele, míg a bíróság megszámolja mind a 12 ezer pénzérmét.

Az észak-dakotai bíróságon John Zukowskinak azért kellett megjelennie, mert túl gyorsan hajtott. Azért, hogy kibabráljon a hatóságokkal, Zukowski egy aprópénzzel teli nagy kannával jelent meg a tárgyaláson.

A bíró azonban nem engedte magát megtréfálni, és utasította a férfit, addig nem hagyhatja el a tárgyalót, amíg a pénzt meg nem számolják. Végül nem a helyszínen kézzel, hanem egy közeli bankban pénzszámláló automatával számolták meg a 120 dollárt, néhány pennyt még vissza is kapott Zukowski.

"Ha az ember a rendőrökre dühös, miért a bírói adminisztráción tölti ki dühét?" - tette fel a kérdést újságíróknak a tárgyalás után John Pearson, Clay megyei bíró.