Bonifác
10 °C
17 °C

Kokainnak nézték lánya hamvait

2005.08.03. 11:10
Feljelentést tett egy floridai férfi egy rendőr ellen, mert szerinte a rendőr igazoltatáskor nem kokaint, hanem lányának hamvait szórta a földre.

Egy Florida államban élő 34 éves amerikai férfi feljelentette azt a rendőrt, aki - állítása szerint - szétszórta lányának hamvait.

Az illető, Jason Burnham ugyanis a nyakán függő medalionban hordta a hamvakat, a megvádolt rendőr azonban kokainnak vélte és szétszórta azokat, áll a bírósághoz benyújtott feljelentésben.

A rendőrségi jelentés szerint a járőr megállította Burnhamet, mert úgy találta, hogy kábítószer hatása alatt áll. Erre a férfi elmondta neki, hogy kislányának 2002-ben bekövetkezett halála óta nyugtatókat szed, mert nem bír szabadulni a borzasztó élménytől: alvás közben rágurult a mellette alvó kicsire, és a kilenc hónapos csecsemő testének súlyától megfulladt.

A nyakán függő medalion a gyermek hamvait tartalmazza. A rendőr azonban ennek ellenére elvette az "urnát", és kiszórta belőle a hamvakat.

Burnaham a feljelentésben 15 ezer dollár összegű (körülbelül 3 millió forintos) nem anyagi kártérítést követelt, és indokolatlan őrizetbe vétellel, valamint személyiségi jogainak megsértésével vádolta az ellene eljáró rendőrt.