Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kokainnak nézték lánya hamvait

2005.08.03. 11:10
Feljelentést tett egy floridai férfi egy rendőr ellen, mert szerinte a rendőr igazoltatáskor nem kokaint, hanem lányának hamvait szórta a földre.

Egy Florida államban élő 34 éves amerikai férfi feljelentette azt a rendőrt, aki - állítása szerint - szétszórta lányának hamvait.

Az illető, Jason Burnham ugyanis a nyakán függő medalionban hordta a hamvakat, a megvádolt rendőr azonban kokainnak vélte és szétszórta azokat, áll a bírósághoz benyújtott feljelentésben.

A rendőrségi jelentés szerint a járőr megállította Burnhamet, mert úgy találta, hogy kábítószer hatása alatt áll. Erre a férfi elmondta neki, hogy kislányának 2002-ben bekövetkezett halála óta nyugtatókat szed, mert nem bír szabadulni a borzasztó élménytől: alvás közben rágurult a mellette alvó kicsire, és a kilenc hónapos csecsemő testének súlyától megfulladt.

A nyakán függő medalion a gyermek hamvait tartalmazza. A rendőr azonban ennek ellenére elvette az "urnát", és kiszórta belőle a hamvakat.

Burnaham a feljelentésben 15 ezer dollár összegű (körülbelül 3 millió forintos) nem anyagi kártérítést követelt, és indokolatlan őrizetbe vétellel, valamint személyiségi jogainak megsértésével vádolta az ellene eljáró rendőrt.