Ödön
1 °C
11 °C

Németek haltak meg az orosz utakon

2005.08.04. 10:53
Vélhetően egy teherautósofőr hibájából következett be az a tragikus baleset Oroszországban, amiben 11 ember, köztük két gyeremek meghalt, 23 pedig megsebesült. Nem sokkal utána Szentpéterváron újabb busz szenvedett balesetet. Az összesen 12 halálos áldozat közül heten németek voltak.

Súlyos közúti balesetekben 12 ember, köztük hét német állampolgár halt meg, 44-en pedig megsebesültek Oroszországban csütörtökön.

Az első balesetben az Urál szibériai oldalának déli részén fekvő Cseljabinszk várost és Kurgant összekötő országúton a sűrű ködben egy Volvo teherautó belerohant egy autóbuszba. 11 ember, köztük 6 német meghalt, 23 megsebesült.

A frontális ütközésben a Moszkva-Novoszibirszk útvonalon közlekedő autóbusz felborult, és a 34 utas közül tíz, köztük két gyermek életét vesztette. A Krasznojarszkból Moszkvába fémet szállító teherautó vezetője ugyancsak meghalt.

A sebesülteket Jurgamis kórházába szállították. Kórházi források közlése szerint a halott utasok között hat német állampolgár van, egyikük egy 14 éves gyermek. Az áldozatok száma még tovább nőhet, mivel a huszonhárom sebesült közül kettő állapota életveszélyes.

A rendőrség egyelőre azt feltételezi, hogy a teherautó sofőrje elaludt, és ezért tért át a járművel a szemközti forgalmi sávba. A rossz látási viszonyok miatt az autóbusz lassan haladt, a szakértők szerint nagyobb sebesség esetén az áldozatok száma jóval magasabb lehetett volna.

Szentpéterváron is német busz ütközött

Később, csütörtök délelőtt Szentpéterváron is németeket szállító busz szenvedett balesetet, amikor feltehetően a sofőr figyelmetlensége miatt nekirohant egy Kamaz teherautónak. A balesetben egy ember meghalt, 21 megsebesült.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?