Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Biztosítás gyorshajtási bírság ellen

2005.08.10. 20:28
A svéd autósoknak már nem kell kétségbe esniük, ha egy hónap alatt két gyorshajtásért is megbüntetik őket. Egy svéd biztosító a közlekedési kihágásokért kiszabott pénzbüntetések kártalanítását vállalja tavasz óta több ezer ügyfelének.

Gyorshajtás és parkolási vétség miatt kiszabott büntetések ellen köt biztosításokat egy svéd cég, amely "gazdaságos védelmet" ígér világelső szolgáltatásához.

A Bisso 850 koronáért (22 ezer forintért) biztosít évente három alkalommal előforduló sebességátlépést miatt kapott büntetőcédulát, feltéve, ha a sebességkorlátot az autós legfeljebb harminc kilométeres óránkénti sebességgel lépte át.

A szerződéshez pluszköltség fejében az óvatos vezető még a parkolási büntetőcédulák ellen is biztosíthatja magát.

Svédország a világon a legjobb közúti biztonsági mutatókkal rendelkezik. A gyorshajtásért 800 koronától 2000 koronáig (21 ezer forinttól 52 ezer forintig) mérnek ki büntetést, parkolási vétségért 425 és 750 korona (10-20 ezer forint) közötti összeget fizethet az autós.

Nincs meglepetés gyorshajtáskor

"Úgy gondoljuk, az autósok is gazdasági nyomás alatt vannak, és a büntetések nincsenek betervezve a háztartási büdzsébe. Gazdaságos védelmet kínálunk" - mondta el a Reutersnek Dan Glimmeras, a Bisso marketingigazgatója.

A közlekedési bírságok biztosítása nem ütközik a svéd szabályozásba, és nem véd meg attól sem, hogy az embertől elveszik a jogosítványát.

Május óta mindenestre több ezren kötöttek szerződést a céggel, számolt be Glimmeras.