Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Csak egy magyar pilótának volt érvényes papírja

2005.08.15. 18:02
Két magyar kisrepülőgép négy utasa halt meg hétvégén, kettejüket még nem sikerült azonosítani a horvát hatóságoknak. A hat épségben leszállt gép pilótájáról kiderült, hogy csak egy rendelkezett a repüléshez szükséges valamennyi dokumentummal, ezért csak ő repülhetett haza sajűt gépével.

A horvátországi magyar repülőgép-szerencsétlenség négy áldozata közül kettőnek a holtteste a felismerhetetlenségig összeégett, így a zágrábi hatóságok egyelőre nem tudták megállapítani a személyazonosságukat. Ezt a zágrábi magyar képviselet közölte.

A diplomata beszámolt arról, hogy a külképviselet állandó kapcsolatban áll a horvát szervekkel, amelyek az éjszaka értesítették hivatalosan a nagykövetséget a balesetekről.

A már péntek este megtalált gép két utasának égett szénné a holtteste. A vasárnap reggel előkerült gép férfi pilótája a gépben égett, míg társnőjének tetemére nem messze a roncsoktól bukkantak rá. Az ő holttestüket Zágrábba szállították, hogy elvégezzék rajtuk a igazságügyi orvosszakértői boncolást.

Hatból ötnek nem volt jogsija

A hat épségben leszállt gép pilótájáról kiderült, hogy azok közül csak egy rendelkezett a repüléshez szükséges valamennyi dokumentummal, ezért csak ez a pilóta hagyhatja el repülőgépével Horvátországot. A másik öt gép mindaddig nem kap felszállási engedélyt, amíg be nem szerzik a szükséges dokumentumokat.

Bodanic Dinko, a nyomozást folytató horvát vizsgálócsoport vezetője közölte, hogy jelenleg elemzik a magyar kötelék és a horvát légiirányítás közötti rádióbeszélgetést, melynek alapján el tudják majd dönteni, hogy ki nem tartotta be a szabályokat.