Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Közel egymillióan vannak áram nélkül Floridában

2004.08.17. 16:14
Még hetekig tarthat, míg a hurrikán sújtotta Florida minden megyéjében helyreáll az áramszolgáltatás. A vihar epicentrumába került városokban víz és élelmiszerhiány van, és megjelentek a fosztogatók is.
Még hetekig tarthat míg helyreállítják az áram-, telefon- és vízszolgáltatást a Charley hurrikán által leginkább sújtott Florida délnyugati részén, ahol jelenleg is 890 ezer ember kénytelen áram nélkül élni, adta hírül az USA Today című napilap.

Tekintse meg képeinket!
Még mindig több mint kétezer ember kényszerül sátrakban lakni, és még rengetegen kénytelenek barátoknál, családtagoknál meghúzódni az állam Charlotte nevű megyéjében.

A Floridán a múlt hét péntekén végigsöprő Charley hurrikán halálos áldozatairól sincsenek még végleges adatok, eddig tizenkilenc halottról számoltak be az a CNN szerint igen szűkszavú hatóságok.

Kijárási tilalom van

Komoly problémát jelentenek a pusztítás után szinte azonnal megjelenő fosztogatók is, megakadályozásukra négyezer nemzeti gárdistát és rendőrt vezényeltek az államba. A megyében jelenleg este kilenctől reggel hat óráig kijárási tilalmat rendeltek el.

Klikk a képre!
A legtöbb beszámoló szerint a hétvégi hűvös idő után beköszöntő harmincegynéhány fokos meleg csak olaj a tűzre, a katasztrófa sújtotta térségben lassan elszabadulnak az indulatok, mivel nem csak az áram- és telefonszolgáltatás szünetel még mindig, de a lakosság híján van a víznek és az alapvető élelmiszereknek is.

Panaszok százai érkezett amiatt is, írja a BBC, hogy többen abból próbálnak meg pluszprofitot szerezni, hogy jóval a piaci ár felett adnak el áramfejlesztőket, kínálják fel szolgáltatásaikat a házak kijavításában.

A biztosítók a károkat tíz és tizennégymilliárd dollár közé teszik, de az összegbe nincsenek bekalkulálva a nem biztosított ingatlanokban és ingóságokban keletkezett károk.