Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Túlélte a szeméttömörítőt a kukás

2004.08.17. 15:54
Súlyos sérülésekkel úszta meg egy szemétszállító autó vezetője, hogy a szeméttel együtt véletlenül összetömörítették a pusztazámori kommunális lerakóhelyen. Bajba jutott társukat kollégái mentették ki, amikor észrevették, hogy az egyik szeméttömbből kilóg a keze.
Súlyos sérülést szerzett, de életben maradt az a férfi, akit a pusztazámori szeméttelepen kedden délelőtt véletlenül a szeméttel együtt összetömörítettek - tájékoztatta Tószegi Anikó, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-t kedden.

Az eset a Pest megyei község, Pusztazámor kommunális lerakóhelyének területén délelőtt 10 óra körül történt, az áldozat egy szemétszállító autó vezetője volt.

A rakományát ürítő szemetes kocsi sofőrje kiszállt járművéből, amikor a telepen működő úgynevezett szeméttömörítő kompaktor kezelője nem vette észre a férfit, akit a hulladékkal együtt elkezdett összetömöríteni.

Az összepréselt szemét közé szorult sofőrt pár perccel később kollégái találták meg: a vezető kezét vették észre a szeméttömbben. A sofőrt kimentették, aki súlyos sérüléssel megúszta az esetet.

A rendőrségi ügyeletes tájékoztatása szerint államigazgatási eljárás keretében vizsgálják, megállapítható-e felelősség az ügyben.