Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

9 évet kapott az anya, aki heroinra szoktatta kisfiát

2006.08.18. 17:00
Heroint és cracket adott kilencéves kisfiának Emma Kelly, egy 31 éves brit asszony. Hove délkelet-angliai város bírósága a héten kilenc évi börtönre ítélte a felelőtlen anyát e tettéért.

Anthony Niblett bíró a kemény ítéletet azzal indokolta, hogy a nő meg sem próbált magyarázatot adni tettére, amely így, mint a jogász megfogalmazta, egyszerűen kegyetlenségnek minősül.

A kábítószerfüggő anya elismerte, hogy több mint két éven át látta el heroinnal és crackkel a fiút, aki kezdetben épp hogy betöltötte a kilenc évet.

A BBC beszámolója szerint a gyerekszobában lévő nagy barna maci még egy átlagos East Sussex-i kisfiú szobáját idézte, de közelebbről jól látszottak a megégett alufóliadarabkák, a folyamatos heroinfogyasztás biztos jelei.

Egy ízben, 2005 májusában még az iskolába is bement, hogy átadjon a gyereknek egy heroin adagot, noha akkor a fiú már a családvédő szervek védelme alatt állt.

Anya és fia együtt bukott le 2005. januárjában, áruházi lopással gyanúsították őket. A rendőrség ekkor fedezte fel, hogy a kitágult pupillájú gyerek kábítószer hatása alatt áll. A ma 12 éves fiúról azóta a családvédő szolgálat gondoskodik.

Az ügy felvetheti a gyermekvédő szolgálatok felelősségét, mivel a gyerek nagyapja és az iskola is jelezte feléjük, hogy nincs minden rendben a családdal, a házat gyakran látogatják drogdílerek (fél éven át 2003-ban még aktát is vezettek róluk). Végül a rendőrségnek kellett lelepleznie az anyát.

Emma Kelly valamikor ígéretes zsoké volt, de miután elvesztette barátját egy autóbalesetben, majd nem sokkal később meghalt első fiúgyermeke is, a drogozásba menekült.