Hermina
15 °C
27 °C

Újabb orvlövész gyilkol az USA-ban

2003.08.18. 14:10
Három lövéssel három, feltehetően véletlenszerűen kiválasztott áldozatával végzett egy fekete kisteherautó sofőrje. A gyilkost már egész Amerika keresi. Az esetek kivitelezése kísértetiesen hasonlít a washingtoni orvlövészek technikájára. A gyilkosról csak annyit gyanítanak, hogy egy nagy fehér ember, aki aranyszínű kárpittal bélelte ki pick-upját.
A nyugat-virginiai rendőrség egy fekete kisteherautó után nyomoz, mert azt gyanítják, az autó kapcsolatba hozható egy múlt héten elkövetett hármas gyilkossággal.

Mint a washingtoniak

A gyilkosságokat valószínűleg távolról, távcsöves puskával követték el Charlestone város külterületén.

Az áldozatokat feltehetően véletlenszerűen választotta ki a gyilkos. Ez a módszer pedig nagyban hasonlít a tavalyi washingtoni mesterlövészpár gyilkosságaihoz, akik tizenhárom embert öltek meg gépkocsijuk fedezékéből.

Három lövés, három áldozat

Mindhárom áldozatot egyetlen lövéssel ölték meg késő éjszaka, a holttestekben talált puskagolyók ugyanolyan kaliberűek voltak.

Az első halálos lövést augusztus 10-én adták le egy negyvennégy éves férfira, aki pénzt vett egy hipermarket bankautomatájából. Négy nappal később egy harmincegy éves nőt lőttek szintén fejbe, miközben tankolás után fizetni indult.

Egy órával később, huszonöt kilométerrel arrébb egy vásároló férfit lőttek agyon. Ekkor akadt egy szemtanú is, aki egy fekete pick-upot látott arany kárpitozással és kibővített utastérrel.

Nagy fehér férfi

"Úgy gondoljuk, hogy a lövéseket az autó belsejéből adták le, mivel röviddel a lövés után csikorgó kerekekkel indult el." - nyilatkozta a Kanawha megyei serif.

Ugyancsak láttak egy fekete kisteherautót az autóúton arrafelé, ahol a nőt lelőtték. Miután az ablaka sötétített üvegű volt, csak annyit tudni, hogy valószínűleg egy nagy fehér férfi ült benne. A puskagolyók kaliberét a nyomozás érdekében nem hozták nyilvánosságra.

A felderítésbe a helyi rendőrség mellé beszállt a szövetségi és az állami nyomozóhivatal. "El akarjuk tenni az útból, mielőtt ez újra megtörténik" - mondta a serif.