Zsuzsanna
-4 °C
3 °C

Egy tonna kokaint foglaltak le Görögországban

2004.08.23. 19:26
Kézigránátot, lőfegyvereket és egy tonna kokaint foglalt le a görög rendőrség egy jachton és egy lakásban, miután hosszabb ideje megfigyelés alatt tartott egy hatfős csoportot. Arra nem utal jel, hogy az ügy kapcsolatban állna az athéni olimpiai játékokkal.
Mesterlövész puskákat, kézigránátokat és egy tonna kokaint foglalt le a görög rendőrség az ország déli részén egy jacht, majd egy lakás átkutatása során, közölték illetékesek hétfőn.

A régebb óta megfigyelés alatt tartott jachton a rendőrök hat gyanúsítottat vettek őrizetbe, köztük egy olasz és egy albán férfit. Az ő személyük vezetett azután el ahhoz a közeli bérelt lakáshoz, amelyben a kábítószer nagyobbik részét és a fegyvereket megtalálták.

A fellelt egy tonna kemény drog piaci értéke legalább 50 millió (12,5 milliárd forint) euróra tehető.

Helyi bűnbanda tulajdona lehetett

A főváros Athéntől 285 kilométerre délnyugatra fekvő, tengerparti Kalamata városban lefoglalt készlet valószínűleg egy helyi bűnbanda tulajdonát képezte.

A nyilatkozó tisztségviselők szerint semmilyen jel nem utal arra, hogy az ügy bármilyen kapcsolatban állna az Athénban zajló olimpiai játékokkal.

Görögország példátlanul magas összeget, több mint egymilliárd eurót költött az augusztus 29-ig tartó játékok biztonságának megteremtésére.