Ilona
17 °C
32 °C

Tizenkét ételmérgezés egy szupermarketben

2005.08.24. 21:01
Egyelőre kizárták a szalmonella lehetőségét, legvalószínűbb, hogy ételmérgezést kapott egy kecskeméti bevásárlóközpont 12 dolgozója, miután rakott karfiolt ebédeltek a menzán. Az ételt nem a szupermarketben készítették.

Tizenkét ember betegedett meg egy kecskeméti bevásárlóközpontban, miután megebédeltek a menzán, értesült az RTL Klub híradója.

Nyolcan napokig feküdtek a kórházban a rakott karfioltól, de mivel a tisztiorvosi vizsgálat még nem zárult le, nem lehet tudni, mi okozta a rosszullétet. A szalmonella lehetőségét egyelőre kizárták, mert a dolgozók rögtön azután lettek rosszul, hogy megették az ételt, ez pedig inkább ételmérgezésre utal.

A dolgozók menzájára nem a bevásárlóközpontból vitték az ételt, hanem egy külső vállalkozás szállította le, de a cég nevét nem tudni. A szupermarket tálalókonyhájában csak az ételek minőségét, mennyiségét és hőmérsékletét ellenőrzik, számolt be az RTL Klub.

Már nincsenek kórházban

A megye kórház szóvivője a híradónak elmondta: "[A dolgozók] Ételmérgezés gyanújával kerültek kórházba, hányás, hasmenés, volt olyan beteg, akinek láza is volt. Tehát alapos a gyanúnk, hogy ételmérgezés történt. Orvosaink ellátták őket, és már minden beteg jól van."

Amikor a dolgozók, köztük egy középvezető rosszul lettek, kihívták a mentőket. A kecskeméti kórházat már minden beteg elhagyta.

Súlyos szabálysértések miatt legutóbb a szigentszentmiklósi Auchan áruház húsüzemének, grillhús-kiadójának és cukrászatának működését tiltotta meg a tisztifőorvos.

Az áruház ellen megindították a szabálysértési, a minőségvédelmi és a végrehajtási bírságolási eljárást, és mintegy tizenöt kiló lejárt szavatosságú húskészítményt koboztak el.