Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Szappanorák miatt fenyegetnek a koszovói szélsőségesek

2004.08.24. 13:27
Támadással fenyegettek meg ismeretlen szélsőségesek két tévécsatornát Pristinában, ha nem fejezik be a latin-amerikai szappanoperák sugárzását. A televíziók cáfolják a fenyegetés tényét, de a szerb rendőrség elismerte, hogy nyomozást kezdett az ügyben.
Ismeretlenek azzal fenyegettek meg két pristinai televíziót, hogy támadás intéznek ellenük, amennyiben nem veszik le műsorukról a latin-amerikai szappanoperákat.

Az ismeretlen fenyegetők "minden muzulmán hívő nevében"arról értesítették az RTV21-et és az RTK televíziót, hogy amennyiben öt napon belül nem veszik le műsorukról a Tiltott szerelem és Teérted című sorozatot, akkor előzetes bejelentés nélkül megtámadják mindkét médiumot.

A RTV21 és RTK tévéhez érkezett fenyegető levelet kedden teljes terjedelemben idézte a pristinai Epoka e Re című napilap.

A tévék cáfolták az értesülést

Noha mindkét tévéállomás vezetői cáfolják, hogy fenyegetés érkezett volna hozzájuk, a koszovói rendőrség szóvivője, Saban Tasoli megerősítette a belgrádi Beta hírügynökségnek, hogy a rendőrség is foglalkozik az esettel, nyomozást indítottak, de egyelőre nem fedték fel a fenyegetők kilétét.

Feltételezések szerint egy eddig ismeretlen szélsőséges szervezet küldte a fenyegető leveleket a két pristinai televíziónak.