Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Barátja segített anyja meggyilkolásában

2004.08.24. 11:52
Különös kegyetlenséggel gyilkolta meg édesanyját egy 16 éves mátranováki lány, akit tettében 20 éves barátja segített. Az egy hete eltűntnek hitt asszony meggyilkolásáról hétfőn tett beismerő vallomást a pár. A lány kapcsolata anyjával az apa halála után romlott meg.
Tizenhat éves lánya és annak barátja különös kegyetlenséggel ölte meg azt a mátranováki asszonyt, akinek eltűnését testvére jelezte a rendőrségnek; az őrizetben lévő fiatalok a gyilkosság után egy héttel beismerő vallomást tettek.

Megromlott a viszonya anyjával

A 16 éves mátranováki lány és 57 éves anyja korábbi jó kapcsolata az apa négy évvel ezelőtti halála után romlott meg. A jól tanuló, két nyelvet beszélő lányt édesanyja az utóbbi időben már rendszeresen verte kamaszos, lázadó életmódja miatt.

Ellentétben a sajtóban megjelent híresztelésekkel, a lány nem volt sátánista, és nem fogyasztott kábítószert sem, cáfolta a rendőrség a ma reggeli lapokba megjelent információkat.

Verték, megkéselték, fojtogatták

A 16 éves lányhoz augusztus elején költözött 20 éves, foglalkozás nélküli budapesti barátja, akivel a gyilkosságot elkövette.

A lány rábeszélésére anyja albérletbe adta a fiúnak az általuk már nem lakott lakótelepi lakásukat. A gyilkosság napján, augusztus 12-én a lakbérért ment az asszony.

Eddig még ismeretlen körülmények között a konyhában ülő nő nyakát lánya a karjába szorította, barátja pedig húsklopfolóval mért nagy erejű ütéseket fejére és homlokára, majd késsel szurkálták, végül egy vasaló zsinórjával fojtották meg.

A holttestet nem tudták elvinni a negyedik emeleti lakásból, ezért előbb ruhákkal takargatták le, hogy megakadályozzák a szagok elterjedését, majd leöntötték mésszel, hogy később könnyebben megszabadulhassanak a holttest maradványaitól.

A lány és barátja az emberölést követően elsőként az asszony bankkártyájáról vett le nagyobb összeget.