Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Két kivégzést utánzó gyerek kötötte fel magát

2004.08.25. 16:05
Tizenhárom év után először tartottak kivégzést Indiában, az eseményt nagy publicitás kísérte. Az eset óta két gyerek meghalt, egy pedig életveszélyes állapotba került, mivel hódítani kezdett a hóhérosdi.
Tizenhárom éve első kivégzését hajtotta végre két hete India, ám a nagy figyelemmel kísért esemény két újabb halálesetet vont maga után, miután két gyerek is meghalt, amikor utánozták az eseményt.

A negyvenegy éves Danandzsoj Csetterdzsít egy tizenhárom éves iskolás lány megerőszakolásáért és meggyilkolásáért ítélték halálra az India keleti részén fekvő Kolkata városában.

Két héttel később, múlt hét vasárnapján a tizennégy éves Prem Gekvad a nagy publicitást kapott kivégzést akarta eljátszani, de megfulladt a mennyezetre erősített kötél hurkában.

"Prem egy nagyon intelligens, de nagyon kíváncsi fiú volt, aki egy ideje azzal nyaggatta édesapját, hogy mutassa meg, hogyan akasztották föl Danandzsojt, akinek a kivégzéséről szóló összes híradást megnézte" - mondta el a Reutersnek az ügyben nyomozó rendőr.

A múlt héten hasonló módon halt meg egy tizenkét éves lány Nyugat-Bengáliában, amikor kisöccsének mutatta be, hogyan végezték ki a gyerekgyilkost.

Ugyancsak múlt héten történt egy hasonló eset, ám a barátaival kivégzésesdit játszó tízéves fiú túlélte az esetet. Rá osztották ugyanis a halálra ítélt szerepét, akit barátai, a hóhér, a doktor és a börtönőr kísért a kötélhez.