Mátyás
-6 °C
1 °C

A részegség mentette meg az életüket

2004.08.26. 11:54
Az üdülés előtti mámor mentette meg annak a hat fiatalembernek az életét, akiket nem engedtek felszállni annak a két orosz repülőgépnek az egyikére, ami rejtélyes okból zuhant le Moszkva közelében kedden, adta hírül az Izvesztyíja napilap.
A Fekete tengeri üdülővárosba, Szocsiba tartó gép kedd este járt szerencsétlenül Rosztovnál, miután a személyzet gépeltérítés riasztást adott le, majd eltűnt a radar képernyőjéről.

Nem sokkal a Tu-154-es lezuhanása előtt a Volga-Avia társaság Moszkva-Volgográd járatán közlekedő TU-134-as is eltűnt a tulai térségben, és egy Bucsalki nevű falu közelében zuhant le. A gépen harmincnégy utas és nyolc főnyi személyzet utazott. Senki nem élte túl a tragédiát.

"A Szibir légitársaság Tu-154-es gépére negyvennégy személy volt regisztrálva, legtöbbjük nyaralni ment a tengerhez. A fedélzeten azonban csak harmincnyolcan tartózkodtak a lezuhanás pillanatában - hat fiatal ugyanis annyira részeg volt a felszállás előtt, hogy nem engedték fel őket a repülőre. Ez mentette meg az életüket." - írta az orosz napilap.

A katasztrófát a gépen utazók közül senki sem élte túl. A légitársaság illetékesei szerint a szerencsétlenséget még a levegőben bekövetkező robbanás okozhatta, ezt a következtetést abból vonták le, hogy a gép darabjai nagy területen szóródtak szét.

Az orosz hatóságok még mindig vizsgálják a két szerencsétlenség okát, egyelőre nem zárják ki a terrortámadás lehetőségét sem, mint ahogy fenntartják azt is, a katasztrófát emberi mulasztás vagy műszaki probléma is okozhatta.