Ivett, Frida
6 °C
16 °C

Kisiklott a Cívis intercity

2005.08.29. 10:28
Kiskilott a Cívis intercity két kocsija hétfőn este, a vonat két kocsija kisiklott. A szerelvény kisiklását az okozta, hogy a pályafelújítási munkák során két sínszál közé ideiglenes jelleggel 120 méter hosszan egy harmadikat is elhelyeztek, s ez elmozdult a helyéről. A helyreállítás hajnali nég előtt nem sokkal befejeződött, így újra járhatnak a vonatok.

Kisiklott a Cívis intercity két kocsija Tápiószecső és Nagykáta között hétfő este; személyi sérülés nem történt, a gyorsvonatokat Cegléd felé terelik el, a helyi járatú vonatok utasait buszok szállítják a két település között.

A szerelvény kisiklását az okozta, hogy a pályafelújítási munkák során két sínszál közé ideiglenes jelleggel 120 méter hosszan egy harmadikat is elhelyeztek, s ez elmozdult a helyéről. A baleset 19 óra 50 perckor történt a Keleti pályaudvarról 19 óra öt perckor indult, Nyíregyházára tartó vonattal.

"Kedden a hajnali órákban visszaadták a forgalomnak a Tápiószecső és Nagykáta közti vasúti pályaszakaszt, ahol előző este kisiklott a Cívis intercity két kocsija" - tájékoztatta a MÁV szóvivője az MTI-t. A mintegy 200 méteres szakaszon egyelőre óránként 20 kilométeres sebességkorlátozás van érvényben, ami 20-30 perces késést okoz az ott közlekedő vonatoknál.

Az intercity 120 utasáért buszok mentek helyszínre, Nagykátáról pedig vonattal utazhattak tovább Debrecen és Nyíregyháza irányában. Minimum háromórás késésre számíthatnak, de az intercitypótdíjat a MÁV visszafizeti.

Amíg a pályaszakaszt helyreállíttották a nemzetközi és belföldi gyorsvonatok Cegléd felé kerültek, a helyieket pedig buszok szállították.

Kavalecz Imre elmondta, legutóbb idén tavasszal Szegeden történt hasonló eset, néhány ismeretlen vasbetondarabokat próbált meg a sínre helyezni, de az állomáson dolgozó vasutasok kiszúrták őket.