Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Rakétákat akart kilőni az alfeléből

2003.09.04. 18:51
Inkontinenciát és impotenciát okozó súlyos égési sérüléseket szenvedett egy huszonhatéves ausztrál fiatalamber, aki kisebb tűzijátékhoz használt rakétákat dugott a fenekébe, hogy onnan lőjje ki őket.
Jackass-hatás

A dél-walesi hatóságok az eset miatt felhívták a figyelmet arra, hogy az MTV zenetelevízióban sugárzott Jackass sorozatban látott házi kaszkadőrmutatványok rendkívül veszélyesek lehetnek az avatatlan kísérletezőknek, írja a Sidney Morning Herald.

A Jackass című filmsorozat készítői rendhagyó mutatványokkal szórakoztatják a tévénézőket. Visszafogottabb műsoraikban bevásárló kocsival karamboloznak és bokorba borulnak, de gyakran szerepelnek az adásban az önsanyargatás különféle formái is. Előfordult, hogy a műsor sztárja, Steve-O combjához tűzte a herezacskóját egy irodai tűzőgéppel. A mutatványokban lényeges elem a fájdalom.

Ne próbáld ki otthon

A filmsorozat egyébként felhívja a figyelmet arra, hogy a látottakat senki se próbálja ki otthon. "A bemutatott trükköket profik hajtják végre, ezért se te, se az idióta barátaid ne próbálják utánozni őket" - szól a figyelmeztetés.

Rakétákat az égbe

Azt nem tudni pontosan, hogy a Jackass hatására követte-e el tettét a most pórul járt férfi, aki az alfeléből akarta az égbe lőni a rakétákat.

A rakéták azonban még az indulásnál felrobbantak, a férfinak eltört a medencéje, szétroncsolódott a bélrendszere és égési sérüléseket is szenvedett.

Az orvosok egyelőre még nem tuják, meg tudják-e menteni a fiatalember nemi szervét, és el tudják-e majd érni, hogy ne kelljen élete végéig katétert használnia. "Még nem láttam ilyet. Mint egy háborús sebesült" - nyilatkozta a műtéteket végző orvos a Heraldnak.

Az orvos elmondta, a férfi valószínűleg állhatott, amikor meggyújtotta a kanócot, de aztán elbotlott, fenékre esett, és ez okozta a vesztét.

Már volt ilyen

Tavaly ősszel egyébként már szenvedett súlyos égési sérüléseket egy 15 éves amerikai fiú, aki megpróbált utánozni egy, a Jackass showjában bemutatottakhoz kísértetiesen hasonlító trükköt. A fiú mutatványát videóra akarták rögzíteni, hogy aztán értékesítsék.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!