Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kigyulladt a Marriott szálló

2006.09.10. 09:10
Vasárnap reggel lángok csaptak fel a Duna-parti Marriott hotel tetején, amikor kigyulladt egy reklámtábla, ahonnan a tűz a légkondícinálókra terjedt. A lángokat hamar megfékezték, de a hotelt ki kellett üríteni. Személyi sérülés nem történt, a szállóvendégek már visszatérhettek az épületbe.

Kigyulladt a Duna-parti Marriott szálló teteje vasárnap reggel, a nagy erőkkel kivonult tűzoltók kilenc órára már eloltották a lángokat, a szállodát kiürítették. A riasztás reggel 8 óra 42 perckor érkezett.


A tűz nyomai

Az Apáczai Csere Jánus utcai szálloda tetején lévő reklámtábla gyulladt ki, és innen terjedt át a tűz a légkondicionáló berendezésekre, mondta el Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. A tűzoltók 3-as fokozatú, kiemelt riasztást rendeltek el, 19 járművel, 58 fővel vonultak a helyszínre.

A lángokat hamar sikerült megfékezni, a szálloda kiürítését a teljes oltásig, azaz a parázslás megszüntetéséig folytatták. A tűzben nem sérült meg senki, mondta el az Indexnek a tűzoltóság ügyeletes tisztje. A vendégek és a személyzet már visszatérhettek az épületbe.

"Nincs veszély!" - közölte a szálloda telefonközpontosa, aki a hotelben megszálló vendégek számáról egyelőre semmilyen információt nem tudott adni, a vezetőség később ad tájékoztatást.