Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Haláláig börtönben marad a férjéből levest főző hentesnő

2006.09.11. 17:15
Nem fogadta el az ausztrál bíróság a tényleges életfogytiglanra ítélt Katherine Knight fellebbezését, így élete végéig börtönbe marad a szakításon gondolkodó férjből, még 2000-ben levest főző hentesnő.

Férjét 37 késszúrással megölte, lefejezte, megnyúzta, majd testrészeiből ebédet akart főzni gyerekeinek egy ausztrál asszony, élete végéig börtönben marad.

New South Wales feljebbviteli bírósága hétfőn elutasította a 2001-ben elítélt Katherine Knight fellebbezését.

A foglalkozására nézve egykor vágóhídi dolgozó Katherine Knight 2000. februárban követte el a gyilkosságot, és Ausztrália történetében ő az első nő, akit életfogytiglani börtönbüntetésre ítéltek.

Knight bűnösnek vallotta magát, de már az első fokú tárgyalást lebonyolító bírák sem voltak hajlandók semmilyen esetleges enyhítő körülményt figyelembe venni ítéltük meghozatalánál.

Az asszony egy szeretkezés után különös kegyetlenséggel 37-szer szúrta meg 44 éves férjét, John Price-t, majd tetemének megnyúzása után az emberi húst a férfi előző kapcsolatából származó gyermekeinek tálalta fel vacsoraként.

Steaket és levest készített belőle

Az elsőfokú tárgyaláson borzalmas részletekre derült fény. Kiderült, Knight "nyugodt kézzel és figyelemre méltó szakértelemmel" darabolta fel férjét közös házukban Sydney északi negyedében.

Levágott fejét zöldségfélékkel együtt fazékba tette azzal, hogy "borzalmas levest főz belőle". A férfi hátsójából lemetszett szeletekből "borzalmas steaket" akart készíteni a férfi felnőtt gyerekeinek.

A szörnyű gyilkosság oka az volt, hogy a férfi véget akart vetni hatéves kapcsolatuknak, és hogy gyermekeire akarta ruházni vagyonát, a nő teljes mellőzésével.

A büntetést Sydney csúcsbiztonsági börtönében, a Mulawában tölti majd le az asszony. A rendőrség szerencsére még a gyerekek előtt megérkezett a szörnyű bűntett helyszínére.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?