Valér
-1 °C
0 °C

Terepszemléző bankrablókat fogott a rendőrség

2006.09.11. 16:34
Még csak a terepszemlénél tartott két parókás bankrabló a múlt héten, amikor elfogta őket a rendőrség. Az egyikükről az is kiderült, tavaly három fővárosi bankot pakolt ki.

Bankrablás előtti terepszemlét tartott két ember, amikor elfogta őket a rendőrség. Egyikük ráadásul a kihallgatásakor elmondta, hogy társa még három fővárosi pénzintézetet rabolt ki. A különös ügyről hétfőn tartottak sajtótájékoztatót a Budapesti Rendőr-főkapitányságon.

A rendőrség múlt héten csütörtökön kaptak egy bejelentést az Erste Banktól, hogy a XIV. kerületben a Gizella úton a pénzintézet közelben felfigyeltek két gyanús alakra, akik napszemüvegben és parókában feltehetően terepszemlét tartanak.

A rendőrök pénteken figyelték a pénzintézet környékét, de akkor nem tűnt fel a két férfi. A XXIII. kerületben azonban igen: a Grassalkovich úti bank környékén figyeltek fel rájuk a bankbiztonságiak.

A rendőrjárőr a bank környékén észrevette a gyanús autót, a benne ülő két férfit pedig igazoltatta. Az autóban gázpisztolyt, kést, gázsprét, váltóruhákat találtak a rendőrök.

A férfiakat kihallgatták, és egyikük megnevezte a mellette ülő 42 éves férfit, aki - számolt be a rendőröknek társa - tavaly kirabolt három XIV. kerületi bankot. A rabló elismerte a három rablást, a pénz hollétéről azonban nem beszélt.

A rendőrség most azt vizsgálja, volt-e a férfinak szerepe a további fővárosi rablásokban. Tavaly és idén összesen 11 bankrablás volt Budapesten.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!