Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Első éles napján okozott balesetet a Körös Volán sofőrje

2007.09.12. 13:00
Súlyos baleset történt szerda reggel a Békés megyei Bélmegyer közelében, amikor a szakadó esőben egy volánbusz felborult. Legalább hárman meghaltak, 3-an életveszélyesen megsérültek. Délre befejeződött a mentés. A buszsofőrnek ez volt az első olyan napja, amikor egyedül vezethetett. Este őrizetbe vették.

Felborult egy busz Bélmegyer és Vésztő között a békéscsabai elágazásnál szerda reggel, közölte az Indexszel a megyei kapitányság szóvivője. A balesetben hárman meghaltak, hárman életveszélyesen, hatan súlyosan, kilencen könnyebben sérültek meg. Négy sérültet családtagjaik szállítottak kórházba. A sofőrt az MTI késő esti jelentése szerint rendőrség őrizetbe vette.

A busz 28 utassal borult fel

A Kőrös Volán menetrendszerinti járata 28 utasával Bélmegyerből Vésztőre tartott, amikor egy éles bal kanyarban kb. 8 óra 30 perckor letért az útról és az árokba borult a szakadó esőben. A buszon gyerekek is utaztak, egyikük az ütközéskor a busz alá szorult.

A vezető túlélte a balesetet. A 40 éves sofőr két hete dolgozott a társaságnál, de ez volt az első olyan napja, amikor egyedül vezethetett a járaton, erősítette meg információnkat Szarvas Péter, a Körös Volán vezérigazgatója. Közlése szerint hat napon át negyven órában összesen 1500 kilométert vezetett a sofőr, akinek a vezetési stílusát két segédvezető ellenőrizte, akik megfelelőnek ítélték a sofőr munkáját. Szarvas állítása szerint a negyven órányi időnek a döntő többségét azon a jól ismert útvonalon töltötte a buszvezető, amelyen most a baleset is történt. A rendőrség szerda este őrizetbe vette a járművezetőt és eljárást indítottak ellene.

A Körös Volán százezer-százezer forintot ajánlott fel az elhunytak családtagjainak, írja a Beol.hu. Az egyik utas a Független Hírügynökségnek azt állította, hogy szerinte túl gyorsan ment a kanyarban a busz. A békéscsabai kórházban fekvő férfi azt is elmondta, hogy feleségével együtt könnyebb sérüléseket szenvedtek, mögöttük ült azonban az egyik utas, aki meghalt a balesetben.


Nagyobb térkép

A mentőszolgálat három helikoptere és 15 metőautója érkezett a helyszínre, és kirendelték a mentők tömeges balesetekre felkészített járműjét is, amely 100 sérültre elegendő gyógyszerrel és kötszerrel van ellátva. A mentést nehezítette a szakadó eső. A mentős kapacitás elégnek bizonyult, tájékoztatott Győrfi Pál a mentőszolgálat szóvivője.

A mentés befejeződött

13 sérültet a békéscsabai, 6-ot a gyulai, hármat a berettyóújfalui kórházba szállítottak mentőautókkal. A helyszínre érkező mentőhelikopterekkel egy-egy sérültet a debreceni, illetve a szolnoki kórházba vittek. A sérültek hozzátartozói a Békés megyei kapitányság ügyeletén, a (66) 411-644-es telefonszámon kaphatnak tájékoztatást.

Hárman a baleset következtében haltak meg. A halottakról annyit tudni, hogy egy férfi és egy nő középkorú volt, egy fiatal lány pedig 18 évesen vesztette életét. A súlyos sérültek gerinc-, mellkassérülést, lábszár, illetve combnyaktörést szenvedtek.

Az életmentés délelőtt 10 körül befejeződött, minden sérültet kiszabadítottak a roncsok alól. Délre a busz roncsait is kiemelték az árokból, a forgalom újraindult. A jármű mintegy negyven méteren tarolta le az út menti árok bozótosát, jobb oldala és eleje összetört.

A katasztrofavédelmet felügyelő területfejlesztési miniszter, Bajnai Gordon és Garamhegyi Ábel, a gazdasági tárca államtitkára helikopterrel a helyszínre indult.