Valér
-2 °C
0 °C

Eltörött a Barátság I.

2002.09.18. 08:35
Olaj ömlött szerda reggel a Vecsést Ecserrel összekötő útra, miután eltörött a Barátság I. kőolajvezeték egyik mellékága. A csőtörés az eddigi vizsgálatok szerint mechanikai hiba miatt következett be.
Eltörött a Barátság I. kőolajvezeték mellékága szerdán a kora reggeli órákban Vecsésnél, emiatt olaj ömlött a települést Ecserrel összekötő útra.

Mechanikai hiba

Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője elmondta, hogy a csőtörés valószínűleg mechanikai hiba miatt következett be, a hiba elhárításán a Mol szakemberei dolgoznak. A szóvivő tájékoztatása szerint a kiömlött olaj egyik települést sem veszélyezteti, és személyi sérülés sem történt. A helyszínen két tűzoltóautó volt készenlétben az esetleges veszélyhelyzet elhárítására. A szennyeződés miatt a Vecsést Ecserrel összekötő utat a kora reggeli órákban lezárták, a forgalom azonban már megindult.

Felkai György, a Mol kommunikációs igazgatója arról számolt be, hogy az érintett vezetékszakaszon karbantartási munkálatokat végeztek. A vezeték nem volt nyomás alatt, így viszonylag kis mennyiségű olaj ömlött az útra. Mint mondta, az olajtársaság szakemberei a hiba elhárításával a tervek szerint szerdán végeznek.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!