Mátyás
-6 °C
1 °C

Heten haltak meg hétfőn az esős utakon

2005.09.19. 20:15
Három halálos karambolban összesen heten vesztették életüket hétfőn a csúszós utakon Fejér, Bács és Szabolcs megyékben.
A legsúlyosabb baleset az 53-as úton történt hétfőn délután, amikor két furgon frontálisan ütközött egymással Bács-Kiskun megyében.

Egy Fiat kisteherautó Akasztó felé haladva előzésbe kezdett, ám a manővert már nem tudta befejezni, és frontálisan beleütközött egy szemből érkező Ford kisteherautóba, értesült a HavariaPress.

A Fiat sofőrje szinte sértetlenül úszta meg a balesetet, de két utasa a kórházban, a másik autó sofőrje a helyszínen meghalt.

Anya és lánya Koradélután két ember halt meg Fejér megyében, amikor egy személyautó frontálisan ütközött egy kamionnal Gánt térségében a 8123-as úton, amit a baleset után teljes szélességében le is zártak.

A rendőrség közlése szerint egy fehér Suzuki Székesfehérvár irányából tartott Gánt felé, amikor egy jobb kanyarban átsodródott az úttest másik oldalára, és belerohant egy nyerges vontatóba.

Az autót a kamion maga alá gyűrte, és az árokba sodródott vele. Az autó két utasa, egy 67 éves oroszlányi asszony és 42 éves lánya meghalt, holttestüket a tűzoltóknak kellett kiszabadítaniuk. A teherautó sofőrje sérülések nélkül úszta meg a balesetet.

Apa és fia

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében egy édesapa és tízéves fia vesztette életét, két másik gyermeke pedig súlyosan, amikor összeütközött egy kamion és egy személyautó a 471-es úton este hat órakor. A balesetben a személyautó egy utasa elhunyt, három másik pedig különböző fokú sérüléseket szenvedett.

A 811-esen úton ketten sérültek meg, amikor a fejéri Alcsúton három jármű - köztük egy homlokrakodós munkagép és egy teherautó - egymásnak ütközött.