Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Megszabadulnának a kövér rendőröktől Bangladesben

2003.09.24. 11:30
A siralmas közállapotok jobbítása érdekében a bangladesi kormány a rendőrség elhízott, és iöregedett állományának drasztikus méretű cseréjét tervezi.
A bangladesi kormány azt tervezi, megszabadul harmincezer elhízott vagy megöregedett rendőrtisztjétől. Az állományt fiatal és fitt tisztekkel töltenék fel.

A kormányzat a közbiztonság növelésének céljából fontolgatja a lépést. A tikkasztó hőségben az autósokkal kiabáló túlsúlyos, napszemüveges rendőrök általános látványnak számítanak a százharminc millió lakosú országban, írja a BBC.

A kormányzat tart az intézkedés társadalmi visszhangjától - bizonyítja ezt a tervezet késleltetése is, az utóbbi években ugyanakkor kritikus szintre süllyedt a bangladesi rendőrség morálja.

A gyilkosságok és nemi erőszakok elkövetésének meredeken emelkedő száma miatt a miniszterelnök-asszony, Kaleda Zia kénytelen volt a katonaság segítségét kérni, miután a rosszul fizetett és irányított, korrupt rendőrségi állomány tehetetlennek bizonyult.

A kormányzat reméli, hogy a fiatal és egészséges tisztekkel való vérfrissítés kedvező hatással lesz az ország leszerepelt rendőrségére.

Az elképzelés kritikusai ugyanakkor azt mondják, a megoldás valójában az lenne, ha a rendőröket ugyanolyan jól fizetnék, mint a katonákat. Jelenleg a rendfenntartók csak töredékét kapják a hadsereg biztosította fizetésnek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?