Endre, Elek
17 °C
30 °C

Rekordnyeremény az ötös lottón

2003.09.26. 17:20
Ezen a héten rekordösszegű, 3 milliárd forintos nyereményt sorsolnak az ötös lottón, telitalálatos szelvény huszonnyolc hete nem volt Magyaroszág legnagyobb szerencsejátékán.
Hárommilliárd száztizenhét millió forint lesz az ötös lottó főnyereménye ezen a héten, miután a múlt héten sem húztak ki nyertes szelvényt.

Az összeg a magyarországi lottótörténelem rekordösszegű nyereménye lehet, ha valaki egyedül ikszeli be az öt, szombat este kihúzott számot.

Legutóbb március 1-jén találtak telitalálatos szelvényt, a főnyeremény immár 29. hete halmozódik. A múlt héten összesen 9,8 millió alapjátékot vettek az ötös lottót vásárlók. A Szerencsejáték Rt. heti árbevétele valamennyi gépi játékot tekintve 2 milliárd 650 millió forint volt.

A nyeremény tízezresekben 312 kilogramm súlyú lenne, egy átlagos, 85 675 forintos fizetéssel számolva pedig 3033 év munkája.

Ha valakinek összejönne ezen a héten, akkor neki a lottózokban kifüggesztett "nagynyertes" számot kell majd hívnia, hogy egyeztessék a nyeremény átutalásának részleteit.

Szakértők szerint a több mint hárommilliárd forintot érdemes 250-500 milliós részletekben bankszámlákra helyezni, ha a nyertes nem akar feltűnést kelteni.