Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rekordnyeremény az ötös lottón

2003.09.26. 17:20
Ezen a héten rekordösszegű, 3 milliárd forintos nyereményt sorsolnak az ötös lottón, telitalálatos szelvény huszonnyolc hete nem volt Magyaroszág legnagyobb szerencsejátékán.
Hárommilliárd száztizenhét millió forint lesz az ötös lottó főnyereménye ezen a héten, miután a múlt héten sem húztak ki nyertes szelvényt.

Az összeg a magyarországi lottótörténelem rekordösszegű nyereménye lehet, ha valaki egyedül ikszeli be az öt, szombat este kihúzott számot.

Legutóbb március 1-jén találtak telitalálatos szelvényt, a főnyeremény immár 29. hete halmozódik. A múlt héten összesen 9,8 millió alapjátékot vettek az ötös lottót vásárlók. A Szerencsejáték Rt. heti árbevétele valamennyi gépi játékot tekintve 2 milliárd 650 millió forint volt.

A nyeremény tízezresekben 312 kilogramm súlyú lenne, egy átlagos, 85 675 forintos fizetéssel számolva pedig 3033 év munkája.

Ha valakinek összejönne ezen a héten, akkor neki a lottózokban kifüggesztett "nagynyertes" számot kell majd hívnia, hogy egyeztessék a nyeremény átutalásának részleteit.

Szakértők szerint a több mint hárommilliárd forintot érdemes 250-500 milliós részletekben bankszámlákra helyezni, ha a nyertes nem akar feltűnést kelteni.