Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Nyolc évet kapott a kislányát megerőszakoló apa

2005.09.27. 12:46
Kilenc éven át nem merte elmondani senkinek egy kiskunfélegyházi lány, hogy apja előbb kilenc-, majd tizenöt éves korában is megerőszakolta. A férfi mindvégig tagadta tettét, de kedden nyolc év fegyházra ítélték.
Nyolc évet kapott jogerősen az a pedofil kiskunfélegyházi apa, aki kilenc év alatt kétszer is megerőszakolta saját lányát, ám tettét mindvégig tagadta, jelentette a HavariaPress.

A kislány tíz éven át nem mondta el senkinek, hogy apja erőszakoskodott vele, sőt a férfi ellen eleinte nem is nemi erőszak ellen indult eljárás.

Nem beszélt róla

A biztonsági őrként dolgozó vádlott Kiskunfélegyházán élt feleségével és házasságukból született három leánygyermekével.

Amikor felsége 1996-ban terhes lett, és egy időre kórházba kellett mennie, a férfi az akkor kilencéves legnagyobb lánnyal közös ágyban aludt, és egyik este hazatérve a munkából megerőszakolta.

Hat évvel később a vádlott az akkor már tizenöt éves gyermekével kikerékpározott hobbikertjükbe, megetetni a kutyájukat. A férfi az úton visszafelé lányát egy erdőbe csalta, és megint megerőszakolta.

A kislány sem ezt, sem az első erőszakot nem merte elmondani senkinek.

Az apa sem akart beszélni róla

Két hónap elteltével, 2002 októberében, a férfi felesége tett bejelentést a kiskunfélegyházi önkormányzatnál, mert a férje rendszeresen fogdosta a gyermekeit, éss emiatt a hatóságoktól kért segítséget.

A lány tavaly februárban személyesen is megjelent a hivatalban, és ekkor panaszolta el, hogy az apja rendszeresen zaklatja szexuálisan.

A lány ekkor még mindig nem merte elmondani, hogy az apja közösült is vele, ám amikor a férfival szemben eljárás indult a barátjának, a barátnőjének és az édesanyjának is beszélt az esetekről.

Az apa a tett elkövetését mindvégig tagadta.

A bíróság kétrendbeli, nevelése alatt álló személy sérelmére elkövetett erőszakos közösülésben bűntettében találta bűnösnek a férfit, és ezért nyolc év fegyház büntetésre ítélte, és nyolc évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.