Árpád
-2 °C
4 °C

Ferihegyi tolvajokat fogtak el

2004.09.27. 18:35
A rendőrség a ferihegyi repülőtéren tartott fokozott ellenőrzések során fedezte fel, hogy több esetben lopások történtek, összesen több mint harmincmillió forint értékben. A szálak három férfihoz vezettek, akit a napokban fogtak el.
Légi küldemények fosztogatóit fogta el a rendőrség; a három férfi memóriakártyákat, karórákat és morfiumot lopott különböző szállítmányokból, közölte hétfőn a rendőrség.

Az ügyben lopás és kábítószerrel visszaélés megalapozott gyanúja miatt indult eljárás egy 29 éves monorierdői férfi ellen, egy 28 éves vecsési férfit - akit fogva is tartanak - és lopás megalapozott gyanúja miatt egy 33 éves budapesti férfi ellen - áll az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) internetes honlapján.

Fokozták az ellenőrzést

A tájékoztatás szerint az ORFK Rendészeti Biztonsági Szolgálatának (REBISZ) Repülőtéri Biztonsági Szolgálata a repülőtereken elkövetett bűncselekmények felderítése és megelőzése érdekében fokozott ellenőrzéseket hajtott végre a Ferihegyi repülőtéren keresztülhaladó légi áruküldeményeknél.

Különös figyelemmel voltak az akció során a rendőrök a fegyver-szállítmányokra, a nagyobb értéket képviselő készpénz-, nemesfém-, legális kábítószer-, valamint gyógyszer-küldeményekre.

Hatszáz darab morfiumampulla

A fokozott ellenőrzések során derült fény arra 2003 decemberében, hogy egy gazdasági társaságnak légi úton érkező szállítmányból ismeretlenek 4000 darab memóriakártyát tulajdonítottak el, mintegy 29,5 millió forint értékben. Egy másik légi szállítmányból 2004 júliusában 40 darab Alfex márkájú karórát tulajdonítottak el, a kár 2,8 millió forint volt. Szeptemberben egy gyógyszergyár által egy hollandiai célállomásra feladott morfiumszállítmányból tűnt el 60 doboz, összesen 600 darab ampulla.

A fenti ügyekben folytatott nyomozás során múlt héten pénteken egy akció során fogták el az említett három férfit.

Gazdag zsákmány

A lefolytatott házkutatások alkalmával arany ékszereket, 22 darab különböző márkájú órát, digitális fényképezőgépeket, gépjárművet, kétmillió forint készpénzt, 3.750 eurót, 58 dobozban 580 darab morfin-klorid-ampullát, valamint engedély nélkül tartott gázpisztolyt, bilincset találtak a nyomozók.

A lefoglalt tárgyak nagy részét sikerült beazonosítani és megállapítani, hogy azok a leírt bűncselekményekből származnak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?