István, Vajk
17 °C
34 °C

Kiszabadult egy gorilla Bostonban

2003.09.29. 18:25
Egy százhatvan kilós gorilla látványáról kell lemondaniuk várhatóan a bostoni állatkert látogatóinak, mert az emberszabású már másodszor hajtott végre sikeres szökést. Legutóbbi akciójában elragadott egy kétéves gyermeket, és megsebesített egy tizenévest.
A Little Joe nevű gorilla vasárnap éjszaka szökött meg, bekóborolta a Franklin Park-i állatkertet és a környező utcákat. Kétórás kalandozását egy altató lövedék szakította meg, tájékoztatta az AP-t az állatkert igazgatója.

A két sebesült, az állatkertben dolgozó tizennyolc éves lány és barátjának kétéves húga éppen rövid sétát tettek, amikor a gorilla elszabadult ketrecéből, és találkozott velük. A majom ekkor elkapta a gyereket, ledobta a földre, és ugrálni kezdett rajta.

A lány zúzódásokat és karmolásokat szenvedett, a gyereknek több mély seb lett az arcán.

Joe idegesebb, mint a szabad állatok

Little Joe, a százötven centis felnőtt gorilla már augusztusban meglógott a tropikus erdőt imitáló, árokkal körülvett kifutójából, akkor nem sérült meg senki, de a gondozók elektromos kerítéssel vették körül a majom helyét. Egyelőre vizsgálják, hogyan léphetett meg a majom.

Little Joe és két másik hím társa fogságban születtek, ezért agilisabbak és nyugtalanabbak vadonélő társaiknál. Az állatkert igazgatója elmondta: sokkal nagyobbra is nőnek, és komoly kihívás őket tartani.