Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Kiszabadult egy gorilla Bostonban

2003.09.29. 18:25
Egy százhatvan kilós gorilla látványáról kell lemondaniuk várhatóan a bostoni állatkert látogatóinak, mert az emberszabású már másodszor hajtott végre sikeres szökést. Legutóbbi akciójában elragadott egy kétéves gyermeket, és megsebesített egy tizenévest.
A Little Joe nevű gorilla vasárnap éjszaka szökött meg, bekóborolta a Franklin Park-i állatkertet és a környező utcákat. Kétórás kalandozását egy altató lövedék szakította meg, tájékoztatta az AP-t az állatkert igazgatója.

A két sebesült, az állatkertben dolgozó tizennyolc éves lány és barátjának kétéves húga éppen rövid sétát tettek, amikor a gorilla elszabadult ketrecéből, és találkozott velük. A majom ekkor elkapta a gyereket, ledobta a földre, és ugrálni kezdett rajta.

A lány zúzódásokat és karmolásokat szenvedett, a gyereknek több mély seb lett az arcán.

Joe idegesebb, mint a szabad állatok

Little Joe, a százötven centis felnőtt gorilla már augusztusban meglógott a tropikus erdőt imitáló, árokkal körülvett kifutójából, akkor nem sérült meg senki, de a gondozók elektromos kerítéssel vették körül a majom helyét. Egyelőre vizsgálják, hogyan léphetett meg a majom.

Little Joe és két másik hím társa fogságban születtek, ezért agilisabbak és nyugtalanabbak vadonélő társaiknál. Az állatkert igazgatója elmondta: sokkal nagyobbra is nőnek, és komoly kihívás őket tartani.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?