Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Társkeresővel fogott szökött rabot a magyar FBI

2005.09.30. 13:13
Bekapta a csalit egy szökött rab Szegeden: a nyomozók tudták, hogy a férfi szereti a társkeresőket, ezért nőnek álcázták megukat, összeismerkedtek vele és az első randin elfogták.
Internetes társkereső hirdetés segítségével fogtak el egy szökésben lévő foglyot a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai Budapesten.

A szegedi Csillag börtön a múlt héten értesítette az NNI-t, hogy egy csalás, rablás és más bűncselekmények miatt elítélt férfi nem tért vissza még májusban kapott néhány napos eltávozásáról.

A nyomozók olyan információt kaptak, hogy az illető előszeretettel használja az internetet társkeresésre, s az egyik társkereső oldalon rátaláltak fényképére, hamis névvel.

Kati a testes nyomozó

Az NNI nyomozói nyitottak egy emailcímet "Kati" névvel, s intenzív levelezés kezdődött a nyomozók és a szökött fogoly között. Néhány napon belül internetes szerelem szövődött a szökésben lévő férfi és a célkörözési alosztály egyik, egyébként szintén férfi munkatársa között.

Csütörtökre randevút beszéltek meg egy budapesti cukrászdában, ahol belépése után kommandósok fogták el a szökésben lévő rabot.

A körözött férfi, aki még gyűrűt is vitt a randevúra, először hamis nevet mondott a rendőröknek, de eléje állt a levelezést folytató, testes nyomozó, és így szólt hozzá: "Kati vagyok, önt már nagyon várják a Csillag börtönben!".