Padot ajándékozott a Fidesz a 2-es metró utasainak

2004.10.01. 13:04
Kupper András és Tirts Tamás, két piros színű fapadot adott a budapesti utasoknak, pótolandó az ülőhelyek krónikus hiányát a Blaha Lujza és a Kossuth téri metrómegállóban. Aba Botond október végére ígéri a BKV-padok megérkezését, és hangsúlyozza, csak novemberre ígérték, hogy minden klappolni fog a kettes vonalon.
"Nyáron mindenki szenvedett, mert nem volt kettes metró. Aztán a felúítás végeztével mindenki arra számított, hogy kényelmes metróállomások várják majd. Végül kiderült, hogy csupán két padot helyezett el a BKV a két állomáson, hogy az egyéb problémákról, beázás, burkolat ne is beszéljek" - jelentette ki a Blaha Lujza téri metróállomás kapujában Kupper András a Fidesz budapesti frakcióvezetője.

Kupper és Tirts a Fidesz-padon
fotó: Index
Kupper ezután bejelentette, ezért a frakció két paddal ajándékozza meg az utazóközönséget. Így már tizenkét ülőhely áll az utasok rendelkezésére a két felújított állomáson.

A két piros pad, rajta az ajándékozót és az ajándékozottat megemlítő sárgaréz táblácskával valóban ott állt Kupper András és Tirts Tamás frakciótag háta mögött.

Paddal tilos mozgólépcsőre szállni

A két politikus ezután szerette volna levinni a két padot a mozgólépcsőn, ám ezt Aba Botond, a BKV vezérigazgatója a cég utazási feltételeire hivatkozva nem engedte meg. A padok ezért egyelőre az aluljáró szintjén várják az utasokat.

A két fideszes politikus után Aba Botond kért szót, és elmondta, hogy a felújítási munkálatok májusi kezdetekor hangsúlyozta a BKV, hogy a felújítás ténylegesen november 15-ére fejeződik be, amikorra minden hibát kijavítanak. Ezt megerősítendő, egy saját gyűjtésű, negyven hibát felsoroló paksamétát lobogtatott meg.

Gyurcsány megriasztotta őket
fotó: Index
"Ekkorra szervezünk egy sajóbejárást is, aki akkor hibát talál, kap egy éves bérletet ingyen" - szellőztette meg egy ígéretes program hírét a vezérigazgató.

Aba még megemlítette, hogy az új építésű metróállomásokon különböző okok miatt már nem divatosak a padok, inkább támaszkodókat használnak.

Tartózkodtak Gyurcsánytól

A két padot ezután Kupper és Tirts a mozgólépcsők két oldalán helyezték el, majd néhány fotó kedvéért rátelepedtek a jobboldali darabra. A baloldali azért nem felelt meg a fideszes politikusoknak, mivel a Reform című hetilap hirdetése elé került, a plakáton pedig nemcsak egy, de egyből három Gyurcsány Ferenc tekintett volna a kamerába.

#alt#
Aba Botond a magyar társadalom problémáiról értekezik
Tekintse meg korábbi képeinket is!
"Ha ők sem ültek Gyurcsány elé, én sem fogok" - jelentette ki Aba Botond, miután kiszabadult egy kismama kezei közül, aki a helyüket át nem adó utasokról panaszkodott neki. Abát a fotózásról visszaérkező Kupper és Tirts segítette ki, mondván ez a magyar társadalom, nem pedig a közlekedési vállalat hibája.

A padokat a BKV ígérete szerint késő este, üzemzárás után fogják levinni az állomásra, és egészen október végéig, a gyári BKV-padok megérkeztéig kényeztetik az utasokat és hirdetik a Fidesz-frakció nagylelkűségét.

  • Hírek
  • Hírek