Kristóf, Jakab
18 °C
34 °C

Ejtőernyővel menekült egy lány Kecskeméten

2003.10.01. 16:03
Egy tizenhat éves lányt - miután megszökött a kecskeméti gyermekotthonból - egy férfi és egy nő fogadta be, akik fogságban tartották, és prostitúcióra kényszerítették őt. A lány az ablakon át próbált menekülni, de életveszélyesen megsérült.
A tizenhat éves lány egy kecskeméti gyermekotthonból szökött meg egy héttel ezelőtt, azóta eltűntként keresték. A lány elmondása szerint az intézetből való szökése után találkozott tizenkilenc éves barátnőjével, aki befogadta lakásába.

A fiatalkorú áldozat állítása szerint a "jótevő" és huszonhat éves barátja bódító szert itattak vele és prostitúcióra akarták kényszeríteni.

Lepedőből csinált ejtőernyőt

Amikor a gyanúsított férfi nem volt otthon, és a fogva tartó nő éppen aludt, a sértett megpróbált elszökni. Lepedőkből eszkábált össze egy ejtőernyőszerű szerkezetet, és azzal ugrott ki az ablakon a bérház harmadik emeletéről.

A lepedők nem fékezték eléggé a zuhanást, és a lány az esés következtében életveszélyesen megsérült. A sértett többek között súlyos gerincsérülést is szenvedett, emiatt műtétet hajtanak végre rajta.

A két gyanúsítottat kihallgatták és őrizetbe vették, a rendőrség személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt kezdeményez eljárást ellenük.