Klaudia
-4 °C
2 °C

Tíz diák lett rosszul a hevesi gólyaavatón

2006.10.05. 15:04
Egy elsős gimnazista péntek óta kórházban fekszik, miután vele és társaival különféle kotyvalékokat itattak a felsősök.

Közel tíz elsős rosszul lett a hevesi Eötvös József Középiskolában, azt követően, hogy a gólyaavatás alkalmával máig azonosítatlan anyagokkal itatták és etették meg őket a felsőbb évesek, tájékoztatta csütörtökön az MTI-t az intézmény igazgatója.

Az egyik kislány kórházba került a múlt hét pénteki gólyaavató után, és azóta is fekvőbetegként ápolják.

Az iskola vezetése rendőrségi bejelentést tett, illetve vizsgálóbizottságot is felállított a felelősök személyének megállapítására.

A gólyaavatót közösen szervezte a diákönkormányzat a segítő tanárokkal. Ennek keretében az iskolai szünetekben szellemi és fizikai próbákat, illetve tréfás feladatokat kellett megoldania, a mintegy 250 elsőévesnek.

Ugyanakkor a második óra előtti szünetben, a szervezett rendezvénytől függetlenül, felsőbb évesek eddig nem azonosított csoportja, kotyvalék italokat itatott, illetve a többi között lekvárral vagy tüsszentőporral és más, ez idáig ismeretlen anyagokkal bekent zsíros kenyeret etetett a gólyákkal.

Mindennek nyomán a harmadik óra előtti szünetben többen jelezték, hogy rosszul vannak. A tanulók hányingerre és gyomorfájásra panaszkodtak. Ugyanakkor csak egyiküknek vált az állapota olyan súlyossá, hogy a háziorvos kórházba szállíttatta.

A vizsgálat várhatóan jövő hétfőre vezet eredményre. "Aki így viselkedett, annak nem lesz helye az iskolában" - fogalmazott az igazgató.

A történtek nyomán úgy döntöttek, hogy a jövőben nem lesz gólyaavató, illetve az idén, az elsősök bánatára, elmarad a gólyabál is - mondta az 1200 tanulót oktató gimnázium, szakközépiskola és szakiskola vezetője.