Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Tizenhat év fegyház ötvenhárom késszúrásért

2004.10.05. 14:06
Részletes beismerő vallomása és nem teljesen beszámítható viselkedése miatt enyhítette a Pécsi Ítélőtábla jogerős ítéletében annak a 25 éves sátorhelyi fiatalembernek a büntetését, aki 53 késszúrással ölte meg barátnőjét, aki korábban elhagyta őt.
Jogerősen tizenhat év fegyházra ítélte a Pécsi Ítélőtábla azt a fiatalembert, aki ötvenhárom szúrással gyilkolta meg barátnőjét Sátorhelyen. A táblabíróság így keddi döntésével enyhítette az első fokon életfogytiglani fegyházra ítélt férfi büntetését. A bírák különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt mondták ki bűnösnek a 25 esztendős vádlottat.

Az ítélet szerint a fiatalember 2003 szeptember 27-én, szerelemféltés miatt támadt rá barátnőjére, a Baranya megyei településen. Áldozatába összesen 53 alkalommal vágta bele kését, s az orvosszakértők megállapították, hogy a lány három nyaki sérülése önmagában is halálos volt.

Elhagyta a lány

A férfi azért végzett a lánnyal, mert korábban elhagyta, és ezt nem tudta neki megbocsátani. A fiatalember, amikor meghallotta, hogy szerelme ismét a faluban a nagyszülőknél tartózkodik, egy nagy éles konyhakést vett magához, s miután megtalálta, rövid szóváltás után átvágta a torkát, számoltak be híradások a gyilkosság után.

A fiatalembert a megyei bíróság tavasszal első fokon életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte, ezt a táblabíróság 16 évre módosította. Az enyhébb ítélet indoklásában a bírák azt emelték ki, hogy a férfi részletes beismerő vallomást tett, és a beszámíthatósága szakértői vélemények szerint csak közepes fokú volt.