Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Árvízi pénzek ügyében nyomoznak Szelevényen

2006.10.09. 12:45
Nyomoznak az árvízi védekezésre fordított önkormányzati pénzek után a Jász-Nagy-Szolnok megyei Szelevényen. A polgármester nyugodt lelkiismerettel várja a rendőrséget.
Csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt nyomozást rendelt el Szelevényen a Kunszentmártoni Városi Ügyészség. Egy ismeretlen személy a települést érintő tavaszi árvízi védekezés illetve a munkáért kifizetett költségtérítések kapcsán tett bejelentést az önkormányzat ellen.

A feljelentő a megyei főügyészségre juttatta el levelét, és az abban foglaltak tisztázásáért volt szükség a nyomozás elrendelésére, amelyet a területileg illetékes ügyészi szervezet utasítására a kunszentmártoni rendőrkapitányság folytat le.

A levélben többek között az áll, hogy jóval több személynek fizettek ki jelentős összegeket az állami kasszából, mint ahányan részt vettek a több hétig tartó védekezésben. A bejelentő más, hasonló ügyeket is leírt, a vizsgálat ezekre is kiterjed.

Pánczél Ferenc, Szelevény nagy fölénnyel újraválasztott polgármestere elmondta, a nyomozás elrendeléséről hivatalosan nem tud, arról azonban igen, hogy az önkormányzati választás előtti pénteken szórólapokat osztogattak a faluban ezen vádakkal.

Még a rendkívüli védekezés "őrült napjaiban" is vigyáztunk arra, hogy törvénytelenségeket ne kövessünk el, nyugodtan várjuk a rendőrséget, minden elszámolást már előkészítettek, közölte az MTI-vel.

15%

Edith Eva Eger A döntés

3999 Ft
3400 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft