Benedek
-5 °C
5 °C

Nem kértek a meztelenkedő öreglányok pénzéből

2004.10.11. 15:37
Harmincötezer dollárt gyűjtöttek össze félmeztelen fotóikkal egy kaliforniai kisváros asszonyai, hogy kisegítsék az eladósodott várost. A tűzoltóságra szánt pénzt azonban nem fogadta el a városi vezetés, mert attól tart, hogy ezzel perek sorát akaszthatná a nyakába.
Nem fogadta el a carmeli városháza azt a harmincezer dollárt, amit néhány idős hölgy gyűjtött össze, és ajánlott fel a tűzoltóságnak. A polgármesteri hivatal ugyanis túlságosan kényesnek találta, hogy az összeget a hölgyek félmeztelen fotóit ábrázoló kalendáriumból gyűjtötték össze.

A vállalkozó kedvű modellek 54 és 84 éves kor közöttiek, van közöttük tanár és üzletasszony is. "Keményen dolgozó tagjai vagyunk a város közösségének, amely egyébként azt gondolja, valami jó dolgot csináltunk" - nyilatkozta a Reutersnak Patti Ross a naptár szerkesztője.

#alt#
A naptár egy részlete
forrás: seniorjournal.com

A Carmel tűzről pattant szépei fantázianevű kiadványnak megjelenésekor egyébként hatalmas sikere volt a vásárlók körében. A város azonban végül meggondolta magát, és nem kér a vállalkozó kedvű háziasszonyok pénzéből. Pedig Ross korábban még arra is engedélyt kapott, hogy a tűzoltóság épületében fotózzanak, és a szükséges kellékeket is a tűzoltóktól kapták kölcsön.

Hogy a polgármesteri hivatal miért táncolt vissza az utolsó pillanatban, nem a polgármester mondta el, ő ugyanis elzárkózott a nyilatkozatoktól. A város ügyvédje annyit közölt a hírügynökséggel, hogy nem akarják közszeméremsértés miatt indított perek sorát a nyakukba akasztani.

Az összegyűlt pénzt a naptár készítői nem költik el egyelőre, hanem kivárnak, hátha valamilyen úton módon megkaphatják a tűzoltók.

A jelenleg 2,2 millió dolláros adósággal küszködő üdülővárosban 1986 és 1988 között egyébként maga Clint Eastwood is betöltötte polgármesteri tisztséget, a milliomos színész akkor havi kétszáz dollárért vállalta a megbízatást.