Ágnes
-1 °C
2 °C

Szerdáig még késnek a vonatok a Budapest-Győr vonalon

2004.10.11. 12:33
Csak tizenöt kilométeres sebességgel tudnak áthaladni a vonatok a szombati komáromi tehervonat-baleset helyszínén, ahol még tartanak a szombati baleset után a helyreállítási munkálatok. Az okozott kár mértéke egyelőre nem ismert.
Komáromnál továbbra is dolgoznak a szombati baleset miatt megrongálódott vasúti pálya helyreállításán; a munka szerdáig biztosan eltart, a Budapest-Győr vasútvonalon 30-40 perces késéssel közlekednek a vonatok.

A szakemberek folyamatosan, nagy erőkkel dolgoznak a megrongálódott felsővezeték-rendszer pótlásán, illetve a vasúti pályatest helyreállításán.

"Két daru segítségével sikerült beemelni a baleset során kisiklott vagonokat, illetve délelőtt eltávolították a vagonokból kihullott fémhulladékot. Két kilométer hosszan a felső vezetéket, és két kidöntött oszlopot még pótolni kell a szakembereknek. A munkálatok hétfőn biztosan nem fejeződnek be, valószínűleg szerdáig eltartanak" - mondta el Kavalecz Imre MÁV-szóvivő.

Nem állt meg a lámpánál

Szombaton kora délután a Budapest felé tartó tehervonat eddig ismeretlen okból nem állt meg a komáromi pályaudvaron, ezért ütközött össze egy tolató teherszerelvénnyel.

A mozdonyvezető könnyebb sérülést szenvedett. A hulladék vasat szállító vonat tíz kocsija kisiklott. A vizsgálat még tart, a kár mértéke egyelőre nem ismert.