Bernadett
0 °C
4 °C

Használt autóért adták a gyereket

2004.10.12. 11:13
Emberkereskedelemmel gyanúsít a rendőrség két házaspárt Budapesten. A nyomozás adatai szerint a vérszerinti szülők valójában pénzért és egy használt autóért adták el két gyermeküket egy másik házaspárnak nyílt örökbe fogadási eljárásban.
Vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást a rendőrség annak a házaspárnak az ügyében, akik használt autóért és pénzért adták örökbe két gyereküket a fővárosban.

A gyanúsítottak először a 2000 májusában született fiukat adták örökbe egy másik házaspárnak egymillió forint készpénzért. Két évvel később, 2002 szeptemberében ugyancsak fiuk született, akit ugyanannak a párnak adtak örökbe, úgyszintén nyílt örökbe fogadási eljárás keretében.

A gyerekért ebben az esetben egy használt autót, és ismeretlen mennyiségű készpénzt kaptak az örökbe fogadó házaspártól.

Az anyagi haszonszerzés motiválta őket

A nyomozás megállapította, hogy a vérszerinti szülőket gyermekeik örökbe adásakor az anyagi haszonszerzés motiválta. Velük szemben ezért két rendbeli, nevelése alatt álló személy sérelmére elkövetett emberkereskedelem gyanújával indítottak eljárást.

Az örökbe fogadó szülőket a rendőrség ugyancsak emberkereskedelem bűntettének gyanúja miatt kívánja bíróság elé állítani.

A rendőrség hétfőn lezárta az ügy nyomozását, s az iratokat vádemelési javaslattal átadta a Fővárosi Főügyészségnek.