Szilárda
0 °C
6 °C

Tizenöt dollárért végezték ki

2004.10.13. 20:11
1962. óta nem végeztek ki annyira fiatalon senkit, mint szerdán Ohióban. Adremy Dennis még 18 évesen egy társával kifosztott két férfit, az egyiktől 15 dollárt szedtek el, a másikat, amikor a zsebeiben kotorászott, lelőtték. A kábítószerélvező Dennis sajnálkozását fejezte ki, hogy élve hagyta a szemtanúkat.
Kivégeztek egy fiatal férfit az amerikai Ohio szövetségi államban, aki tíz évvel ezelőtt egy mindössze 15 dolláros zsákmányt hozó rablás során agyonlőtte egyik áldozatát.

Adremy Dennisen szerdán méreginjekcióval hajtották végre a halálos ítéletet egy dél-ohiói büntetésvégrehajtási intézetben.

Dennis tizennyolc évesen, 1994-ben követte el a terhére rótt bűncselekményt. Társával az Ohio állambeli Akronban próbáltak kirabolni két férfit. Ez utóbbiak egyike át is adott támadóinak 15 dollárt, a másik pedig kotorászni kezdett zsebeiben, mire Dennis agyonlőtte.

'De miért mozdult meg?'

Dennis a bíróság előtt azzal védekezett, hogy kábítószerélvező volt, áldozata pedig nem mutatott együttműködési készséget. "Nem mondom, hogy csak az ő hibája, de miért mozdult meg?" - fűzte hozzá.

Ezen kívül sajnálkozását fejezte ki amiatt, hogy életben hagyta a támadás szemtanúit. Dennis a legfiatalabb személy, akin halálos ítéletet hajtottak végre Ohio államban 1962 óta.

Tettestársa a bűncselekmény elkövetésekor még fiatalkorú, 17 éves volt, ezért rá nem szabhattak ki halálos ítéletet. A férfi jelenleg életfogytiglani börtönbüntetését tölti.