Lehel
17 °C
27 °C

Megerőszakoltak egy svájci diplomatát Indiában

2003.10.15. 14:51
Kedden, néhány nappal azután, hogy az indiai államfő testőrei megerőszakoltak egy diáklányt, egy svájci diplomatán tett erőszakot két férfi. A mind gyakoribbá váló erőszakos szexuális cselekedetek elkövetőire egyre többen szeretnének halálbüntetést kiszabni.
Ismeretlenek megerőszakoltak kedden egy svájci diplomatát Dél-Delhiben. A nő egy nemzetközi filmfesztivál késő este bemutatott filmjéről távozott éppen. A Times of India szerint a svájci diplomata lánya, és nem a konzul volt az áldozat.

A nőt két ismeretlen betaszigálta egy autóba, és megerőszakolták. A nőt később kitették egy kórház mellett, az autóra elhagyatva talált rá a rendőrség.

Az eset nagy felháborodást váltott ki a közvéleményben, bár egyelőre csak széles körű nyomozást ígértek az ügyben, és egy magas rangú rendőrségi tisztviselő szerda reggel ellátogatott az áldozat lakására.

Egyelőre öt, a filmfesztivál biztosításával megbízott rendőrt gyanúsítanak hanyagsággal, de még senkit sem tartóztattak le.

A diplomata megerőszakolása pár nappal azután történt, hogy egy diáklányt fényes nappal megerőszakoltak az elnöki palota mellett az indiai államfő, Abdul Kalam testőrei, közülük négyet letartóztattak.

Delhiben kiugróan gyakori - évente több mint 300 - a nők elleni szexuális erőszak, emiatt egyre többen követelik, hogy ezekben az esetekben is szabjanak ki halálbüntetés a bűnösökre.