Bernadett
-2 °C
4 °C

Egy évet kaphat az állatbordély tulajdonosa

2005.10.19. 19:35
Nem tiltja törvény az állatokkal való szexet, ezért csupán birtoksértésért tudták megvádolni azt a férfit, akinek farmjáról jártak át az állatos szex kedvelői a szomszédba lovakkal hetyegni - az egyik aktus végzetesre sikerült.

Magánbirtoksértéssel tudták csak megvádolni azt az amerikai férfit, aki egy olyan tanyát futtatott, ahol vendégei állatokkal közösülhettek. Az ügy azért került a bíróságra, mert az egyik férfi vendég, miután a szomszédos tanyán közösült egy lóval, meghalt.

Az eset az Egyesült Államok nyugati partján található Washington államban, Seattle közelében, Enumclaw körzetben történt idén július 2-án. Az Enumclaw-i kórházba ezen az estén az 54 éves James Tait egy eszméletlen társát vitte be, de mire az orvosok feleszméltek, a férfi eltűnt, társa pedig halott volt. Mint később megállapították, halálát a vastagbél megsérülése után fellépő, akut hashártyagyulladás okozta.

A Seattle-i férfi, akit a sajtó nevezett el így, akkor sérült meg, amikor egy lóval análisan közösült. Az aktusról videofelvétel készült, amin a szomszéd tanyán élő házaspár felismerte saját lovát és istállóját. A rendőrség ezért Tait ellen magánbirtoksértés gyanújával eljárást indított.

Nem tiltja törvény

A megyei ügyészség közölte, hogy ez az egyetlen vád, amiben bűnösnek találhatták a férfit, ugyanis Washington államban - egy tucat másikhoz hasonlóan - nem törvénytelen az állatokkal folytatott szex (az állatvédelmi törvény nem foglalkozik a kérdéssel). Bár ez az ügy változtathat a törvényeken, írja az esetről beszámoló Seattle Times.

Tait legfeljebb egy év börtönre és ötezer dolláros büntetésre számíthat. A Seattle-i áldozat testvére sajnálatát fejezte ki az újságnak, hogy Tait csak egy évre kerül rács mögé.

Tait egy társával üzemeltette a farmot, ami a témával foglalkozó internetes chatszobák vizsgálata szerint közkedvelt találkahelyének számított az állatos szex kedvelőinek.