Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Négy napig volt a föld alatt a kétéves kisfiú

2004.10.27. 14:53
Anyját már nem sikerült megmenteni, nővére még mindig a romok alatt van annak a kisfiúnak, akit még szombaton temetett maga alá a föld Japánban.
Édesanyjuk a kórházban meghalt, de két gyermek túlélte a szombati japán földrengést, aminek következtében autójukat négy napra fogságban tartották a rázúduló kövek, értesült a Minichi angol nyelvű japán lap.

A harminckilenc éves Minagava Takako szerdán belehalt sérüléseibe a nagaokai kórházban, de kétéves fia, Juta életben van, bár súlyos fejsérüléseket szenvedett. Juta hároméves nővére még a romok alatt van, a mentőexpedíciónak ugyanis - biztonsági okokból este hétkor - fel kellett függesztenie munkáját.

#alt#
Tekintse meg képeinket!
A rendőrség a család furgonját kedden fedezte fel, három nappal azután , hogy erős földrengés rázta meg Japán Csuecu tartományát szombaton. Szerdán délután a mentőalakulatok meghallották a kisfiú hangját is a föld és sziklatörmelék alól, és elkezdték a mentést.

Az életben talált kisfiút és édesanyját mentőhelikopterrel szállították kórházba, de az orvosok két óra múlva bejelentették az anya halálát. A kisfiú súlyos sérülései ellenére tudatánál van, és válaszol a nővérek kérdéseire, írja a Minichi.

Újabb rengések

Nagaokából egyébként szerdán újabb földrengést jelentettek. A szombati földmozgás következtében 31 ember meghalt, 3400 megsérült. A Reuters értesülései szerint az újabb rengések romba döntöttek egy házat a városban, amit a szombati Richter-skála szerinti 6,8-as erősségű földrengés leginkább érintett.

Japánban a szombati volt az utóbbi tíz éve leghalálosabb földrengése az 1995-ös kobei katasztrófa óta, amikor 6400-an meghaltak a 7,2-es erősségű rengések miatt.