Erzsébet
1 °C
4 °C

Százmilliós kár az elfogott gyújtogató számláján

2007.10.30. 17:36
Elfogták azt a férfit, aki furgonnal, pisztollyal járta a megyéket felgyújtható szénakazlat keresve. A gyújtogató végül a Fejér megyei Mányon érték tetten.

Három megyében is szalmakazlakat gyújtott fel egy férfi az utóbbi hónapokban, a rendőrök végül utolsó gyújtogatása helyszínén, Mány határában fogták el.

A hétvégi elfogásról kedden tájékoztatott a rendőrség. A férfi gyertyákkal, flóbert pisztollyal, baseballütővel felszerelkezve járta a megyéket és tartotta rettegésben a gazdákat.

Elakadta a sárban

A gyújtogató vasárnap bukott le, mert Mány határában elakadt a kisteherautójával, miután felgyújtott körülbelül 140 tonna szalmát. Egy kutyát sétáltató házaspár észlelte a mezőn a füstöt és látták a közelben a kocsit is.

Mivel az autós nem tudott megnyugtató választ adni arra a kérdésre, hogy mit keres ott, ezért a házaspár rendőrt hívott. Értesítették a terület tulajdonosát is.

A rendőrök átvizsgálták a sárban elsüllyedt kocsit és abban flóbert pisztolyt, körülbelül kétszáz hozzávaló lőszert, gyertyákat, kesztyűt, baseballütőt, csúzlit, műanyag kannát találtak.

A férfi hétfőn meg is mutatta a rendőröknek a helyszíneket, ahol gyújtogatott. Kiderült, hogy Fejér,- Veszprém,- és Komárom-Esztergom megyében is dolgozott a gyújtogató. Elfogásával három rendőrkapitányság különböző gyújtogatási ügyeinek lett gyanúsítottja. A nyomozást valószínűleg egyesítik.

R. Szabó Ágnes, a Fejér megyei rendőrség szóvivője a Független Hírügynökség kérdésére elmondta, hogy azt még vizsgálják, miért gyújtogatott a férfi.

A 49 éves Tatabányán élő férfi a rendőröknek beismerte, hogy ő gyújtotta fel a kazlat és azt is, hogy az utóbbi időben több más helyen is csinált már ilyesmit. A férfit őrizetbe vették, előzetes letartóztatását kezdeményezték az ügyészségen. Jelentős kart okozó rongálás miatt indult ellene eljárás.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?