Sámuel, Hajna
18 °C
32 °C

Százmilliós kár az elfogott gyújtogató számláján

2007.10.30. 17:36
Elfogták azt a férfit, aki furgonnal, pisztollyal járta a megyéket felgyújtható szénakazlat keresve. A gyújtogató végül a Fejér megyei Mányon érték tetten.

Három megyében is szalmakazlakat gyújtott fel egy férfi az utóbbi hónapokban, a rendőrök végül utolsó gyújtogatása helyszínén, Mány határában fogták el.

A hétvégi elfogásról kedden tájékoztatott a rendőrség. A férfi gyertyákkal, flóbert pisztollyal, baseballütővel felszerelkezve járta a megyéket és tartotta rettegésben a gazdákat.

Elakadta a sárban

A gyújtogató vasárnap bukott le, mert Mány határában elakadt a kisteherautójával, miután felgyújtott körülbelül 140 tonna szalmát. Egy kutyát sétáltató házaspár észlelte a mezőn a füstöt és látták a közelben a kocsit is.

Mivel az autós nem tudott megnyugtató választ adni arra a kérdésre, hogy mit keres ott, ezért a házaspár rendőrt hívott. Értesítették a terület tulajdonosát is.

A rendőrök átvizsgálták a sárban elsüllyedt kocsit és abban flóbert pisztolyt, körülbelül kétszáz hozzávaló lőszert, gyertyákat, kesztyűt, baseballütőt, csúzlit, műanyag kannát találtak.

A férfi hétfőn meg is mutatta a rendőröknek a helyszíneket, ahol gyújtogatott. Kiderült, hogy Fejér,- Veszprém,- és Komárom-Esztergom megyében is dolgozott a gyújtogató. Elfogásával három rendőrkapitányság különböző gyújtogatási ügyeinek lett gyanúsítottja. A nyomozást valószínűleg egyesítik.

R. Szabó Ágnes, a Fejér megyei rendőrség szóvivője a Független Hírügynökség kérdésére elmondta, hogy azt még vizsgálják, miért gyújtogatott a férfi.

A 49 éves Tatabányán élő férfi a rendőröknek beismerte, hogy ő gyújtotta fel a kazlat és azt is, hogy az utóbbi időben több más helyen is csinált már ilyesmit. A férfit őrizetbe vették, előzetes letartóztatását kezdeményezték az ügyészségen. Jelentős kart okozó rongálás miatt indult ellene eljárás.