Etelka, Aletta
-5 °C
0 °C

Homokfal omlott három gyerekre

2007.10.30. 18:59
Mindhárom gyermeket holtan találták meg a löszfal alatt. A tűzoltókat negyedik társuk riasztotta.

Négy gyerek volt a Sümeg melletti elhagyott homokbányában, mikor kedden délután rájuk omlott egy löszfal egy engedély nélkül működő homokbányában. A Független Hírügynökség információi szerint a negyedik gyerek ki tudott szabadulni a homok alól, ő értesítette a tűzoltókat.

Előbb két 11-12 éves kisgyerek holttestét találták meg a tűzoltók. Huszonkét óra után néhány perccel megtalálták kedden a harmadik gyermek holttestét is - tájékoztatta a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetőhelyettese az MTI-t. A leomlott homoktömeget több órai munkával kétszer is átrakták a tűzoltók, nyomkereső kutyát is bevetettek, mégsem akadtak rá a harmadik áldozatra - mondta Lauer János alezredes, hozzátéve: azért leltek rá nehezen a gyermekre, mert a holtteste nem a leomlott homoktömeg alatt volt, hanem mélyen bent a löszfal alatt.

Ez valószínűvé teszi azt, hogy a gyermekek meglehetősen hosszú alagutat fúrhattak a homokfal alá, s az utoljára megtalált 12 éves fiú tartózkodott legbelül az omláskor - tájékoztatott az alezredes.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!