Szilvia
5 °C
16 °C

Vissza a szamárhoz

2007.10.30. 20:46
Szamárral szállítják a szemetet egy szicíliai kisvárosban. Míg az ősi szállítóeszköz évi fenntartása csak 2000 euró, a szemeteskocsi 8000.

Egy szicíliai kisváros a múlt eszközeihez nyúlt vissza, és szamarakkal szállítja a tízezer fős település szemetét teherautók helyett, számolt be róla kedden az AFP.

Képaláírás

A város polgármester szerint ezzel is küzdenek a globális felmelegedés ellen, és a teherhordó állatok alkalmazása még olcsóbb is a motorizált szállításnál.

Castelbuono városában tavaly februárban cserélték le a négy szemeteskocsit hat szamárra. Mario Cicero polgármester közleménye szerint ezzel spórolnak, és még a világot is jobbá teszik. Cicero elmondta, hogy a teherhordó állatok eddig nagyjából 140 tonna szemetet szállítottak el.

A polgármester közlése szerint egy szamarat nagyjából 1200 euróért lehet megvásárolni, és évente kétezer euróba kerül ellátásuk, míg egy új szemeteskocsit harmincezer euróért árulnak, és fenntartásuk akár évi nyolcezer eurót is felemészthet.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?