Márta, Flóra
20 °C
33 °C

Elfogták a Parlament felrobbantásával fenyegetőző diákot

2003.10.31. 14:49
A rendőrség elfogta azt a középiskolást, aki a rendőrséghez, az országgyűléshez és több televíziós műsorhoz küldött elektronikus levelében a Parlament és a Magyar Nemzeti Bank épületének felrobbantásával fenyegetőzött.
Az elektronikus üzenetet október 28-án küldték, a levél írója magát "mocskos terroristának" nevezi és közli, november 4-én fel fogja robbantani a Parlamentet egy repülővel és a Magyar Nemzeti Bankot egy pokolgéppel, ha nem mond le a kormány.

Bin Laden után szabadon

A levelet írója "Jolgi Bin Laden után szabadon" aláírással jegyezte - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság internet-csoportjának vezetője.

Peszleg Tibor őrnagy elmondta: a fenyegetőzőt csütörtökön fogták el. Kihallgatásán a vidéki középiskola diákja beismerte, hogy ő küldte iskolatársának postafiókjáról a levelet, amit viccnek szánt és nem gondolta, hogy komolyan veszik.

Közveszéllyel fenyegetés

A fiú ellen közveszéllyel fenyegetés gyanúja miatt indult eljárás, de vélhetően amiatt is felelősségre vonják, hogy jogosulatlanul használta fel iskolatársa címét.

Peszleg Tibor megjegyezte, ez az első eset, hogy ilyen fenyegető levelet kaptak, és az, hogy egy nap alatt elfogták a levél küldőjét, azt bizonyítja, "nem lehet eltűnni az internet látszólagos névtelensége mögött".