Adalbert
13 °C
21 °C

Zsanett ügyvédje tudni akarja, ki a rejtélyes fórumozó

2007.12.07. 10:35
Többször is az ügyészséghez fordult E. Zsanett ügyvédje, mert az Index egyik fórumának hozzászólója - aki valószínűleg a megerőszakolás egyik gyanúsítottja - bennfentes dolgokról írogat. Az ügyészség eddig nem lépett.

Az Index már foglalkozott a 107-es névvel fórumozó különös bejegyzéseivel, amikben a Múzeum körúton állítólagosan megerőszakolt E. Zsanett ügyével kapcsolatosan közöl bennfentes részleteket. A 107-es nevű forumozó valószínűleg T. Péter, az a rendőr, akit azzal gyanúsítanak, hogy orális szexre kényszerítette E. Zsanettet.

107 egyik október 16-i bejegyzésében azt írta, követte Zsanettet és édesanyját, akik orvosi vizsgálatra mentek: "Ma az anyuci volt a sértett" - írta a fórum 42977-es sorszámú hozzászólásában. Ugyanez a fórumozó pedig december 5-én pedig azt írja, hogy megfigyelésért fizetik őt.

Zsanett még az októberi fórumbejegyzéskor megerősítette Tuza Péter jogi képviselőjének, hogy a 107-es bejegyzésének napján valóban kórházban járt, de, mint a fórumozó is mondta, láthatóan semmi sem utalt arra, hogy nem ő, hanem édesanyja beteg. Azaz, a fórumozó nemcsak látta bemenni a kórházba, de követte is őket.

Tuza ekkor kezdeményezte először a fórumozó kilétének megállapítását, ám az ügyészség a mai napig nem tájékoztatta arról, hogy tett-e lépéseket a beazonosítására. Tuza már akkor jelezte, azonnal kezdeményezné az előzetes letartóztatást, ha kiderülne, hogy az egyik gyanúsított követte Zsanettet.

December 5-én 107 a következő bejegyzést írta a fórumba: "Én is jobban örültem volna, ha akkor kirúgnak, lassan perelhetném a céget is, és tudnék dolgozni máshol, nem csak a mefigyelésért kapnék pénzt!"

Tuza Péter E. Zsanett védője szerda délután újabb beadványt juttatott el a Budapesti Nyomozó Ügyészségre, mert 107 bejegyzései olyan utalást tartalmaz, ami arra enged következtetni, hogy a gyanúsított rendőröknek, vagy az ő jogi képviselőiknek már szóban megelőlegezte az ügyészség egyik munkatársa az eljárás megszüntetését.

"Mi még mindig csak azt indítványozzuk, hogy állapítsa meg az ügyészség, hogy a 107 néven fórumozó személy azonos-e bármelyik gyanúsítottal. Ha igen, vizsgálni kell nagy nyilvánosság előtt tett kijelentései tartalmát, hisz az eljárásban ezek közvetett bizonyítékként felhasználhatóak lennének" - nyilatkozta az Indexnek Tuza Péter.

Az ügyvéd úgy látja, a Budapesti Nyomozó ügyészségnek is érdeke, hogy kiderüljön, ki ez a személy, figyelemmel arra, hogy olyan kijelentéseket tesz, ami kellemetlen helyzetbe hozhatja az ügyészséget is.

Megkerestük Morvai Attilát az Ügyészség szóvivőjét is, hogy mit tettek a 107 néven fórumozó személy azonosítására, de a szóvivő egyelőre nem válaszolt.