József, Bánk
-6 °C
0 °C

Hajtóvadászat Texasban

2005.11.04. 15:08
Civil ruhában sétált ki texasi börtönéből egy kétszeres gyilkos, akit egy héttel korábban ítéltek halálra. A gyilkos után hajsza indult Houstonban és környékén.

Hajtóvadászat folyik egy texasi halálraítélt után, aki egyszerűen kisétált egy megyei börtönből, és eltűnt. A hatóságoknak egyelőre fogalmuk sincs, hol lehet, nagy erőkkel keresik Houstonban és környékén.

A 35 éves Charles Victor Thompsont múlt hét pénteken ítélték halálra, amiért 1998-ban lelőtte volt barátnőjét és annak új fiúját. A férfit a Harris megyei börtönben szigorított körülmények között őrizték, pedig a halálraítélteket magasabb biztonsági fokozattal bíró intézményekbe szokták átköltöztetni.

Ruhát váltott

A férfi eltűnésekor kekiszínű nadrágot és sötétkék pólót viselt, amit a gyanú szerint akkor cserélhetett fel narancsszínű börtönruhájával, amikor ügyvédje nála járt. Thompsonnak ráadásul sikerült egy olyan azonosítót is szereznie, amivel a büntetésvégrehajtási dolgozók igazolják magukat.

A 3300 foglyot magába záró Baker utcai intézetben ez volt az első szökés, maga a börtön 3 éve épült, számolt be a Houston Chronicle.

Thompson áldozatainak rokonait sokkolta a szökés híre. "Megfejthetetlen számomra, hogyan sikerülhetett neki - nyilatkozta a megölt lány bátyja, Mike Donaghy - egy elítélt hogyan tűnhet csak így el? Hogy szerzett ruhát? Hogy szerzett azonosító kártyát?" Ezekre a kérdésekre egyelőre a seriff sem tudott választ adni.